Categorii: Știri Stiri externe Viral

O fetiță născută în Filipine a fost declarată persoana cu numărul opt miliarde. “Această creștere fără precedent se datorează…”

Nașterea ei este marcată ca un gest simbolic în urma unei proiecții făcute de Națiunile Unite, iar sosirea ei vine la doar 12 ani după ce populația lumii a atins cifra de 7 miliarde de locuitori. Bebelușul Vinice Mabansag s-a născut la Spitalul Memorial Dr. Jose Fabella din Tondo, în Manila, pe 15 noiembrie și a fost ales de ONU pentru acest număr de referință.

Populația lumii a ajuns la 8 miliarde de locuitori în primele ore ale dimineții de marți (15 noiembrie), în urma nașterii unei fetițe.

Într-un gest simbolic, nou-născută Vinice Mabansag a fost declarată cea de-a 8 miliarde de persoane de pe pământ după ce a venit pe lume în capitala filipineză Manila, la ora 1.29 dimineața, potrivit metro.co.uk.

O fetiță din Filipine este  de pe Pământ

Bebelușul Vinice a fost ales pentru a reprezenta estimarea Națiunilor Unite potrivit căreia populația globală a atins acum cifra de referință.

ONU a transmis proiecția cu o declarație însoțită de o declarație a secretarului general Antonio Guterres, care sună astfel: “Această piatră de hotar este o ocazie de a sărbători diversitatea și progresele, luând în același timp în considerare responsabilitatea comună a umanității pentru planetă”.

“Această creștere fără precedent se datorează…”

Vinice s-a născut la Spitalul Memorial Dr. Jose Fabella, unde oficialii Comisiei pentru populație din Filipine s-au adunat pentru a marca ocazia, Dr. Romeo Bituin, șeful personalului medical al spitalului, declarând cu mândrie: “Tocmai am asistat la nașterea celui de-al 8-lea copil din lume în Filipine”.

Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

El a adăugat că mama lui Vinice a fost în travaliu timp de aproximativ două ore și că nașterea a fost o “naștere spontană normală”.

Populația planetei a fost estimată la 7 miliarde de locuitori încă din 2010, dar în prezent se anticipează că va dura mai mult timp pentru a ajunge la 9 miliarde, ONU prevăzând că această cifră va fi atestată în 2037 – o încetinire a ritmului de creștere cu trei ani.

Comentând decalajul de 12 ani dintre trecerea de la 7 miliarde de locuitori la 8 miliarde, ONU a adăugat: “Această creștere fără precedent se datorează creșterii treptate a duratei de viață a oamenilor datorită îmbunătățirii sănătății publice, a nutriției, a igienei personale și a medicinii. Este, de asemenea, rezultatul unor niveluri ridicate și persistente de fertilitate în unele țări.”

Populația Marii Britanii a crescut în fiecare an din 1978, când a fost raportată o scădere de 0,01%.

Pe atunci, erau 56.240.768 de persoane, iar această cifră a urcat acum la 67.508.936, deși ratele de creștere anuală de 0,34% și 0,33% din 2022 și 2021 au fost cele mai mici înregistrate din 1999 încoace.

FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR