Categorii: Știri Stiri Romania

Nelu Tătaru anunță noi restricții după începerea școlii. Cum explică explozia de cazuri noi de COVID-19

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit recent despre posibilitatea reinstaurării unor restricții pentru cetățeni. La nici o săptămână de la începerea școlii, țara noastră a raport un număr record de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1.679 de cazuri noi de coronavirus, iar 4.312 persoane au decedat. În total, până acum, au fost diagnosticate 108.690 de persoane cu coronavirus.

Numărul cazurilor noi a crescut după începerea școlii

În acest context, Nelu Tătaru a explicat că noile restricții i-ar putea viza pe părinții și copiii care au revenit pe băncile școlilor.

‘Evoluția ne va arăta și măsurile, poate și restrictive care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou, în jur de 1,500, 1,600. Evaluarea să o facem nu numai zilnic, ci și săptămânal și la două săptămâni. Efectul școlii îl vom vedea la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie’, a declarat Nelu Tătaru.

Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

De asemenea, Nelu Tătaru a explicat cauza exploziei numărului de cazuri noi de COVID-19. Ministrul Sănătății a atras atenţia că dacă regulile de protecţie nu vor fi respectate, numărul infecţiilor cu coronavirus o să crească, pentru că suntem în cea mai dificilă lună de până acum.

Nelu Tătaru spune că luna septembrie este dificilă

‘Noi obișnuim să evaluăm zilnic, la șapte zile, la 14 zile. După cum spuneam, suntem într-o lună în care vom avea o fluctuație a numărului de cazuri, și după numărul de teste, dar și luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi-normalitate, incluzând aici începerea anului școlar, luna de campanie electorală, reînceperea activității în restaurante, cinematografe, revenirea populației din concedii, aglomerarea din transportul în comun și alegerile de la sfârșitul lunii.

În această perioadă ați observat un transport în comun aglomerat, în care trebuie, poate, menționat din nou că trebuie respectate niște reguli. Știu că suntem grăbiți, știu că au început activitățile economice, că a început școala, dar precauțiile trebuie să fie maxime. Estimăm o creștere a numărului de cazuri’, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?