Prăjitură rusească cu miere este o prăjitură în strat subțire făcută cu miere c și glazură cu smântână. Această rețetă de tort cu miere poate fi făcută rotundă sau dreptunghiulară pentru dimensiunea unei petreceri! „Medovik” este un nume rusesc pentru tort cu miere. Acest desert este popular atât în Rusia, cât și în Ucraina.
Nu este prea dulce, iar straturile de tort sunt fără zahăr! Există în principal două moduri de a face prăjitura rusească cu miere, care presupune întinderea straturilor (o pregătire îndelungată) sau tehnica tortului pandișpan (cum ar fi această rețetă ușoară.)
Acest pandișpan „Medovik”, absoarbe foarte repede umplutura de cremă și poate fi servit în doar câteva ore! Se dovedește a fi un desert care se topește în gură, la fel ca prăjiturile rusești cu miere vândute la unele supermarketuri din Rusia! Cu toate acestea, straturile rulate trebuie să se înmoaie mai mult timp, timp de până la 24 de ore înainte de servire. Pentru a grăbi procesul de înmuiere, începeți întotdeauna cu straturi subțiri. Straturile mai groase necesită mai mult timp de înmuiere.
Glazura este făcută din smântână (smetana) și topping preparat. Puteți face frișcă de casă, iar dacă o doriți fără zahăr, faceți-vă glazura cu frișcă neîndulcită și smântână. De obicei, glazura cu smântână este îndulcită prin adăugarea unei cutii de lapte condensat sau zahăr.
Cum să faci tort rusesc de miere
Pentru a face o prăjitură cu miere, trebuie să bateți mai întâi ouăle și mierea. Cu cât aluatul pentru prăjituri stă mai mult timp, cu atât mai gros tinde să se întărească, însă aluatul va fi în continuare tartinabil. Această metodă de preparare este mult mai ușoară decât rețetele de pe aragaz care necesită topirea și întinderea și apoi coacerea.
Pregătiți aluatul