Categorii: Monden Știri Vedete Romania

Maia Morgenstern, despre agresiunile la care a fost supusă după ce a jucat în Patimile lui Hristos: „Am fost agresată fizic, scuipată și zgâriată”

Maia Morgenstern, 59 de ani, a vorbit despre atitudinile și comportamentele antisemite pe care le-a simțit pe propria piele, după ce a interpretat-o pe Fecioara Măria, în filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson. Artista mărturisește că că a fost agresată din cauza faptului că interpretat o figură simbolică pentru creștinism.

Invitată în cadrul podcast-ului lui Mihai Morar, actrița a vorbit despre cum a aflat că bunicul ei a murit, în timpul filmărilor, dar și despre prejudecățile cu care s-a confruntat din cauza faptului că este evreică.

Maia Morgenstern a făcut mărturisiri copleșitoare despre cum a afectat-o rolul din filmul lui Mel Gibson, unde a interpretat-o pe Fecioara Maria. Actrița a povestit că a fost agresată din cauză că o evreică a interpretat un personaj simbolic pentru creștinism. De asemenea, producătorii au fost criticați pe motiv că au ales o actriță de origine evreiască pentru rolul mamei lui Iisus Hristos.

Maia Morgenstern: „Am fost scuipată și zgâriată”

„Sunt bântuită de emoții și așa va fi, depind de percepția și de acceptarea celorlalți. Și-atunci ce am eu de făcut? Să mă pregătesc. Frica mi-a arătat care sunt zonele sensibile, vulnerabile, nepregătite, unde trebuie insistat, după părerea mea. Așa aș face eu, așa mi-a fost mie bine, așa m-am simțit apărată, pregătită, respectând pe cei care vin în fața mea. A fost complicat, am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriată. Eu cred ca au fost furtuni, nedreptăți, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult”, a mai spus Maia Morgenstern.

Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Artista a povestit că i s-a confirmat că bunicul ei a murit în timpul Holocaustului, la Auscwitz.

Aceasta a căutat numele bunicului la arhivă, unde a aflat că un cizmar, cu același nume, a murit.

Maia Morgenstern: „Mi-am găsit bunicul pe listele celor asasinați la Auschwitz”

„Bunicul meu din partea tatălui, Aaron Morgenstern, a pierit în timpul Holocaustului, la Auschwitz. Ei l-au așteptat, spera să vină, ca într-o zi să sune la ușă. Tata spunea că atâta vreme cât nu știe date concrete că a murit, el îl aștepta. Eu l-am căutat și l-am găsit în arhivă, pe listele celor asasinați la Auschwitz. Tata trăia încă și i-am spus. Filmam pentru producția „A șaptea cameră”, unde am filmat la Auschwitz și ni s-a dat permisiunea să filmăm doar între cele două garduri de sârmă ghimpată, de vizitat se putea vizita. Într-o pauză de filmare m-am dus să vizitez și să stau de vorbă la arhivă. L-a găsit pe bunicul dar zice de profesie că era cizmar dar tata zice că de profesie era director de bancă. L-am întrebat pe tata, iar el mi-a spus că bunicul a mințit, a zis că e cizmar pentru a se face de folos.”, a dezvăluit actrița Maia Morgenstern.

La începutul anului, Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea. Actriță a mărturisit că a primit un email, cu un mesaj din partea cuiva care s-a semnat „partidul AUR”, după ce a vorbit despre antisemiți, în cadrul unei întâlniri pentru directori de teatre și instituții culturale.

FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR