Locuitorii din Shanghai s-au adunat în magazinele de lux în prima zi a redeschiderii orașului, după ce au petrecut două luni sub o izolare strictă din cauza Covid, care i-a împiedicat să iasă chiar și să cumpere alimente. .„Suntem încântați să vedem clienții care se întorc în magazin. Cei mai mulți și-au arătat interesul pentru inelele noastre cu diamante”, a declarat pentru SCMP unul dintre managerii de magazin ai mărcii De Beers.
Cu centrele comerciale deschise din nou miercuri, magazinele caselor de modă precum Prada, Dior și Louis Vuitton au văzut toate cozi de cumpărători, a raportat South China Morning Post (SCMP).
Magazinele brandurilor de lux precum Prada, Dior, Hermès și Louis Vuitton s-au trezit luate cu asalt de cumpărători, potrivit Insider, Potrivit punctului de vânzare, clienții au venit și într-un magazin pentru marca de bijuterii de lux De Beers, potrivit Insider.com.
„Suntem încântați să vedem clienții care se întorc în magazin și cei mai mulți și-au exprimat interesul pentru inelele noastre cu diamante de un carat”, a declarat pentru SCMP unul dintre managerii de magazin ai mărcii.
Pe platforma Weibo, asemănătoare Twitter din China, utilizatorii au împărtășit și imagini cu achizițiile lor de lux după blocare. Hashtag-ul „Shanghai is back” a primit de atunci peste 830 de milioane de vizualizări pe platformă.
Oamenii s-au așezat la coadă chiar și la un magazin de bijuterii de lux.„Suntem încântați să vedem clienții care se întorc în magazin. Cei mai mulți și-au arătat interesul pentru inelele noastre cu diamante”, a declarat pentru SCMP unul dintre managerii de magazin ai mărcii De Beers.
„Cheltuielile înseamnă cozi lungila magazinul Hermès. Femeia din față purta două genți mari LV (Louis Vuitton)”, a observat un alt utilizator Weibo.
Shanghai este cel mai bogat oraș din China, iar rezidenții sunt recunoscuți ca fiind mari amatori de modă.
Chiar și în mijlocul lockdown-ului, care a început în aprilie, locuitorii au găsit modalități prin care și-au etalat gusturile fine și bunăstarea. Spre exemplu, își lăsau testele obligatorii de Covid în pungi de cumpărături ale mărcilor de lux pe care le atârnau la uși.
Oficialii chinezi din domeniul sănătății au susținut ceea ce ei numesc o politică „zero-Covid”. Această abordare implică blocări rapide, teste în masă și restricții de călătorie ori de câte ori apar grupuri.