Categorii: Știri Stiri externe Vedete internationale Viral

Kanye West a folosit un limbaj pro-Hitler în timpul epocii sale “College Dropout”

Admirația lui Kanye West pentru Adolf Hitler a început cu mult înainte de recentele sale remarci antisemite, potrivit mai multor foști colaboratori. Un nou raport Rolling Stone susține că simbolul rap din Chicago și-a mărturisit în liniște dragostea pentru liderul nazist încă din 2003, pe vremea când era un artist și producător în devenire și lucra la albumul său de debut, The College Dropout.

Joi (14 decembrie), publicația a dezvăluit că obsesia lui Ye pentru cultura nazistă datează încă din perioada College Dropout, două surse anonime declarând că s-a inspirat direct din metodele de control în masă ale lui Hitler.

Sursele au dezvăluit informația ca fiind un “secret bine cunoscut, dar bine păstrat în cercul intim al rapperului”, transmite vibe.com.

Kanye discuta “zilnic” despre Hitler și naziști în studio

“Nu este o exagerare să comparăm acum metodele și tacticile lui Kanye, de tipul ‘prin orice mijloace necesare’, cu cele ale lui Adolf Hitler”, a declarat un fost colaborator de lungă durată. “Să știi că un manual de joc al lui Hitler/[Joseph] Goebbels a fost o sursă de inspirație centrală pentru propriul manual de joc mediatic al lui Kanye ajută la o mare claritate în ceea ce privește tipurile exacte de mișcări pe care le-a făcut de-a lungul carierei sale.”

În timpul sesiunilor College Dropout din 2002, artistul de la Donda 2 ar fi discutat despre domnia lui Hitler asupra Germaniei cu mai mulți colaboratori care lucrau la proiect. În plus, West i-ar fi întrebat frecvent și aparent la întâmplare pe ceilalți despre naziști și Holocaust. O sursă a susținut că controversatul artist ar fi chestionat oamenii din jurul studioului și pe directori până când primea un răspuns “satisfăcător”.

Conversație “scurtă și tensionată” despre Hitler cu Kanye în 2014

“Uneori devenea aprins, în funcție de persoană”, a dezvăluit sursa anonimă a colaboratorului. “[Modelul [lui West] de a vorbi despre acest lucru în studio [sau] la locul de muncă a fost rezonabil de consistent. Dacă simțea că ești demn de încredere, exista o probabilitate rezonabil de mare ca el să încerce să se implice cu tine și să-ți evanghelizeze convingerile sale despre Hitler și naziști”.

Mai târziu în raport, o a treia sursă își amintește un moment din 2014 când vedeta a inițiat o conversație intensă cu privire la fostul lider autoritar al Germaniei și a afirmat că a existat ceva “bun” pe care Hitler l-a făcut. Fostul colaborator a explicat apoi că au simțit că Hitler a fost cel de la care artistul și-a luat proiectul pentru o mobilitate ascendentă în cariera sa muzicală.

“Simt că a folosit acele tehnici pentru a ajunge unde este, ca să fiu sincer”, a detaliat sursa din industria muzicală din 2003. “Era atât de fascinat de [Hitler] – cineva care poate avea un control total asupra oamenilor și de modul în care a făcut acest lucru. Cred că a fost poate înțelegerea cine a fost Hitler și cum și-a creat armata. Cred că [West] a început aproape să coreleze modul în care putea manipula lucrurile pentru a fi, nu la același nivel, dar cum putea încerca să convingă oamenii să fie “armata lui”.”

“Nimeni nu ar trebui să scrie despre comportamentul său ca fiind doar “Kanye fiind Kanye””, continuă sursa anonimă. “Este vorba despre o persoană care a desfășurat în mod intenționat o manipulare nuanțată și o propagandă inspirată din manualele naziste și fasciste ca mijloc de a se galvaniza în scopul acumulării de putere și influență, iar apoi a încercat să convertească acest lucru – cu toată seriozitatea – într-o candidatură la președinția SUA.”

Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Unul dintre foștii asociați de afaceri ai lui Ye a intervenit, susținând că a fost “nesăbuit” ca West să aibă o platformă mare cu lideri antisemiți ca sursă de inspirație.

“Între faima sa, social media și media tradițională, el are un microfon foarte mare”, adaugă fostul asociat de afaceri. “Este nesăbuit și periculos pentru că, într-un fel, el legitimează faptul că a existat o anumită justificare. Dacă îi dai unui maniac o audiență mare – precum Hitler – se întâmplă lucruri rele. Sunt oameni care ascultă și care cred în asta pentru că Kanye a spus-o, iar ceea ce spune el este un gunoi”.

Kanye West a spus că 400 de ani de sclavie sunt o “alegere”

Fostul membru al echipei TMZ, Van Lathan, a afirmat în octombrie că fondatorul G.O.O.D. Music și-a mărturisit dragostea pentru Hitler și naziști în timpul infamantei sale apariții pe canal în 2018, unde a spus că 400 de ani de sclavie sună ca o “alegere”. Comentariile sale au fost în cele din urmă tăiate din emisiune.

Ulterior, s-a raportat că West plănuia să își numească cel de-al optulea album de studio, care a fost lansat în iunie 2018, Hitler, înainte de a se hotărî asupra lui ye.

Kanye a lăsat puține îndoieli în mintea oamenilor cu privire la afilierea sa neonazistă atunci când l-a lăudat în mod deschis pe Hitler în timpul unei apariții la podcastul InfoWars al teoreticianului conspirației de dreapta Alex Jones, luna trecută.

Atunci când Jones a sugerat că seria recentă de comentarii antisemite ale rapperului l-a descris în mod inexact ca fiind un nazist, Ye a răspuns: “Ei bine, văd lucruri bune și despre Hitler. Iubesc pe toată lumea, iar evreii nu-mi vor spune [pe cine pot iubi]”.

El a adăugat: “Am terminat cu clasificarea. Fiecare ființă umană are ceva valoros pe care l-a adus, mai ales Hitler”.

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR