Un incendiu a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman.
Pompierii au fost înștiințați în jurul orei 02:55 despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al spitalului. Etajul clădirii era inundat de fum. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise, informează Hotnews.
Angajații au evacuat șapte pacienți, iar pompierii zece pacienți. Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Aceștia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie “Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.
În luna noiembrie a anului trecut, un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamţ. 10 dintre bolnavii internaţi pentru Covid la terapie intensivă au murit în noaptea respectivă.
Coșmarul s-a declanșat în timp ce Cătălin Denciu îi administra tratamentul unui pacient infectat cu COVID-19. Din primele informații, injectomatul pe care Cătălin Denciu îl folosea ar fi făcut scurtcircuit, iar bărbatul a fost cuprins de flăcări în doar câteva secunde. Cătălin Denciu a ars ca o torță. Injectomatul este un aparat vital folosit în secțiile de ATI din spitalele din România.
Prefectul județului a mărturisit că spitalul a greșit atunci când a efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP. ”Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ. Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, se arată în comunicatul DSP Neamţ.