Categorii: Știri Stiri Romania

Exerciții pentru creșterea rezistenței fizice

Exercițiile de anduranță sunt cele care stimulează capacitatea de rezistență fizică a organismului în fața unui efort susținut, prin eforturi aerobice sau anaerobice, precum și prin eforturi locale (concentrate) sau generale (pe tot corpul). Vă recomandăm câteva activități benefice pentru a vă ajuta să obțineți o rezistență mai mare

Câteva exerciții care îmbunătățesc rezistența fizică

 

Exerciții pentru creșterea rezistenței fizice

– Ridicări de greutăți. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute și mai vechi exerciții de rezistență, în care se folosește propria greutate pentru a induce o rezistență musculară mai mare. Squats, abdomene și flotări sunt câteva exemple.

– Cabluri și scripeți. Foarte recurent în sălile de sport și cunoscut sub numele de exercițiu “de mașină”, efortul se face împotriva greutății unei greutăți fixate pe un scripete.

– Greutăți libere. Un exercițiu de asemenea recurent în sălile de sport. Se execută cu gantere, gantere, haltere, haltere sau chiar o combinație a tuturor acestora. Mușchii sunt forțați să facă față greutății suplimentare pentru a le crește rezistența, dar și puterea.

– Înot. Un alt mare exercițiu aerobic, care, prin suspendarea momentană a aportului de oxigen și restabilirea acestuia la scurt timp după aceea, crește la maximum capacitatea respiratorie.

Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

– Ciclismul. Un alt exercițiu aerobic, care se concentrează asupra extremităților inferioare și a capacității cardiovasculare și pulmonare. Ciclismul static sau regulat duce la o bună rezistență susținută.

– Antrenamentul TRX. Sunt exerciții de suspensie efectuate cu ajutorul unor curele și mânere, pentru a folosi propria greutate ca sarcină și pentru a întări rezistența și forța în același timp. Cu toate acestea, necesită o pregătire specială și nu se face de obicei în afara sălii de sport.

– Fotbal. Considerat atât exercițiu aerobic, cât și anaerobic, este poate unul dintre cele mai solicitante sporturi din punct de vedere al rezistenței fizice.

– Yoga. Disprețuită de mulți sportivi cu impact ridicat, yoga este o modalitate blândă de a exercita rezistența în timp ce întinzi mușchii. Pentru că folosește respirația frecventă și lentă în mijlocul unor poziții foarte solicitante, poate fi considerată un excelent promotor al rezistenței aerobice și anaerobice.

– Crossfit. Acesta este un sistem de condiționare fizică ce folosește diverse rutine de exerciții de mare varietate, intensitate ridicată și mișcări funcționale, împrumutând dinamică de la alte discipline precum halterele, gimnastica sau antrenamentul metabolic.

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR