Pasca fără aluat – rețeta de Paști – este un fel de cheesecake autohton, specific Paștelui. Din punctul de vedere al formei, ingredientelor și al modului de preparare, chiar este un cheesecake. Fiind fără aluat este un desert deosebit de ușor de făcut. Rețeta este cea mai rapidă și una extrem de gustoasă.
De Paște fiecare gospodină pregătește tot felul de bunătăți pentru cei dragi: cozonaci, pască, fripturi și ciorbă de miel sau pasăre sau tot felul de salate delicioase.
Acum haideți să vedem cum se face pasca fără aluat
Ingrediente pască rapidă fără aluat
Mod de preparare
Brânza se amestecă cu smântâna, gălbenușurile și zahărul pudră. Praful de budincă de vanilie, făina și praful de copt se amestecă, apoi se încorporează și ele. Se adaugă vanilia și stafidele, se amestecă, iar la final se încorporează și albușurile bătute spumă.
Aluatul se poate pune în orice formă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă cuptor, la foc mic, până se rumenește deasupra și chiar dacă pare necoaptă la mijloc o scoatem.
Se va întări când se va răci.