Categorii: Lifestyle Știri Timp liber

Cum prepari cea mai bună varză murată pentru sezonul rece. Ingredientul secret pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Cum prepari cea mai bună varză murată pentru sezonul rece. Varza murată este una dintre delicatesele pe care gospodinele le pregătesc pentru iarnă. Mulți preferă să mănânce varză murată cu diverse preparate culinare, dar aceasta este utilă și pentru sarmale, salate etc. 

Pentru a avea parte de o varză murată ca la carte, trebuie ca aceasta să fie proaspătă, sănătoasă și nepătată. Ea păstrează vitaminele rezistente la fermentaţie şi împrumută şi beneficiile celorlalte ingrediente folosite la murat.

Așa prepari cea mai bună varză murată pentru iarnă

Pentru gospodinele care vor să prepare varză murată pentru sezonul rece, trebuie să respecte câteva reguli simple. În plus, varza murată iese mult mai bună dacă folosesc un ingredient care se regăsește în orice bucătărie și este extrem de ieftin.

Ca să ai parte de o varză murată extraordinară, atât pentru sarmale, cât și pentru varză călită sau salată, trebuie să respecți câteva reguli.

Pentru cele care nu știu, bicarbonatul poate fi folosit pentru ca varza murată să iasă perfectă. Acesta poate fi folosit și pentru alte murături. Bicarbonatul se folosește pentru spălarea borcanelor, fie se adaugă în apă.

Pe lângă bicarbonat de sodiu, mai adăugăm și hreanul, usturoiul, mărarul uscat, cimbru, boabe de muștar, frunze de vișin, pentru obținerea unei verze murate perfecte. Dar haideți să vedem cum trebuie preparată varza murată cu bicarbonat de sodiu.

El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun

Rețetă de varză murată cu bicarbonat de sodiu

Cea mai bună varză pentru murat este cea cu frunzele subțiri și fine. Frunzele nu trebuie să prezinte semnele unor boli sau ale unor insecte dăunătoare.

Atunci când ne apucăm să punem varză la murat, avem nevoie de sare grunjoasă neiodată, o crenguță de busuioc și 2-3 tulpini de mărar. În butoi se mai pot adăuga și 1-2 bucăți de sfeclă roșie și un porumb uscat.

Prima dată, butoiul trebuie spălat și dezinfectat. Apoi se face o soluție cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Se adaugă un vârf de bicarbonat de sodiu la un litru de apă. Se lasă amestecul să acționeze în butoi timp de două sau trei ore. După ce au trecut aceste ore, vasul se clătește cu apă călduță.

Bicarbonatul de sodiu ajută varza să nu facă floare

Între timp, varza se curăță de primele frunze și de cotor. Sfecla se curăță și ea și se taie în patru. Pentru saramură se folosesc 30 de grame de sare pentru un litru de apă.

Prima dată, pe fundul butoiului se pun sfecla și busuiocul, iar apoi verzele cu cotorul în sus. Se adaugă și cozile de mărar și se pune saramura peste. La final se pune bicarbonatul de sodiu, iar varza este gata să stea la murat în butoi. Experții susțin că bicarbonatul ajută ca varza să nu facă floare și să se strice.

La câteva zile, se scoate jumătate de saramură din butoi cu ajutorul unui furtun, iar apoi se toarnă la loc. Procesul trebuie repetat din două în două zile, timp de două săptămâni.

Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
Cum se trece de pe o bandă pe alta: Dacă cel din față semnalizează, ești obligat să îi dai prioritate?