Vineri, 20 august 2021, pe teritoriul țării noastre s-au înrtegistrat 628 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. În ultimele 24 de ore au fost raportate nouă decese. De la debutul pandemie și până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.089.817 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.051.504 de pacienți au fost declarați vindecați.
Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19: 628 raportate în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre. În ultimele 24 de ore au fost raportate nouă decese. Până astăzi, 34.388 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De la începutul pandemiei și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.089.817 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.051.504 de pacienți au fost declarați vindecați, relatează Hotnews.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.187 Dintre acestea, 167 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.949.362 de teste RT-PCR și 2.172.597 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 3.277 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.258 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 64.327 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 92 de persoane. n ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.573 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavrus. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 193 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați.
Anul școlar se va redeschide cu prezența fizică a copiilor, iar purtarea măștii va fi obligatorie în școală pentru copiii de peste șase ani, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
„Ca urmare a discuției am agreat că prioritatea este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posbilității de învățământ în format fizic. De asemenea, trebuie să avem în vedere că acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea unor măsuri de protecție în așa fel încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste șase ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis, iar pentru cele în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu”, a declarat Ioana Mihăilă, citată de Digi24.