Categorii: Știri Stiri externe Viral

Cine este Eva Kaili, vicepreședintele Parlamentului European arestat în urma unui scandal cu Qatar

În ultimele ore, numele Evei Kaili a fost pe buzele tuturor din cauza implicării sale într-un caz de corupție care leagă Parlamentul European de Qatar. Vicepreședinta Parlamentului European a fost arestată împreună cu alte trei persoane, printre care soțul și tatăl ei, care a fost interceptat de autorități în timp ce fugea cu mai mulți saci cu bani.

Kaili, în vârstă de 44 de ani, este membră a PASOK, partidul său din Grecia, deși relația sa cu PASOK și cu Partidul Socialiștilor Europeni nu mai este aceeași de câteva luni, deoarece a fost acuzată în mai multe rânduri că ar fi acționat ca un fel de “cârtiță” sau infiltrat pentru conservatorii greci.

Cariera sa politică a început în 2007. La vârsta de 29 de ani, a fost aleasă deputat în parlamentul grec din partea PASOK, unde a rămas până în 2014, când a candidat la alegerile europene, ceea ce a dus la obținerea titlului de europarlamentar. La începutul acestui an a fost numită vicepreședinte al Parlamentului European.

O relație de dragoste-ură cu socialiștii

În timp ce cariera sa în Parlamentul European era în plină ascensiune, relația cu PASOK era din ce în ce mai tensionată, deoarece în septembrie a încălcat tradiționala abținere a partidului său de la votul pentru secretarul PE și a votat în favoarea lui Alessandro Chioccetti, europarlamentar din partea Partidului Popular European (PPE).

Relația sa cu social-democrații s-a înrăutățit când, în noiembrie anul trecut, a luat apărarea Qatarului, pe care l-a lăudat pentru drepturile muncitorilor și care era intimidat de Occident.

Kaili a fost demisă din funcțiile sale în Parlamentul European

De-a lungul anilor, Kaili a fost văzut ca un infiltrat al partidelor de dreapta. De fapt, ea face parte din aripa cea mai conservatoare a PASOK, în opoziție clară cu președintele partidului, Nikos Andrulakis, cu care are o dispută din cauza declarațiilor sale atunci când au ieșit la iveală încercările conservatorilor de a-l spiona pe Andrulakis. “Este un lucru obișnuit și li s-a întâmplat și altor persoane”, a spus el la vremea respectivă.

Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Acum, ca urmare a implicării sale în scandalul de corupție din Qatar, în care este implicat și colegul său europarlamentar Franceso Giorgi, Kaili a fost demisă din funcțiile sale în Parlamentul European, inclusiv din funcția de vicepreședinte. În plus, PASOK a informat-o deja că nu va candida la alegerile europene din 2024.

Cum a susținut Kaili cazul Qatarului

Kaili a fost șefa grupului considerabil de apărători ai regimului de la Doha în cadrul S&D.

Pe 24 noiembrie, spre exemplu, când plenul adopta o rezoluție ce „deplânge moartea a mii de lucrători migranți”, Kaili a luat cuvântul pentru a lăuda „transformarea istorică” a Qatarului adusă de Cupa Mondială. În mod similar, în urmă cu 10 zile, ea s-a prezentat pentru a vota în favoarea liberalizării vizelor pentru Qatar și Kuweit în comisia de justiție și afaceri interne a Parlamentului – chiar dacă ea nu este un membru al comisiei.

Kaili a alienat și europarlamentari dintr-un panel dedicat Orientului Mijlociu atunci când s-a deplasat singură în Doha, deși grupul anulase vizita. Delegația parlamentară pentru Relații cu Peninsula Arabă planificase să meargă în Qatar în noiembrie, pentru a vizita facilitățile turneului și pentru a observa schimbări ale legislației privind munca.

Cu de abia o lună în avans, însă, adunarea consultativă a Qatarului, cunoscută drept Consiliul Șura, a cerut o amânare. În schimb, Kaili a mers în Qatar în săptămână în care întreaga delegație trebuia să fie acolo și a lăudat reformele din domeniul muncii în emirat. Potrivit presei locale, ea a spus că a mers acolo pentru a reprezenta 500 de milioane de cetățeni europeni care văd progresul statului reprezentând valori comune.

FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR