Categorii: Politica Știri Stiri externe Vedete internationale Viral

Cele mai oribile și malefice șapte acțiuni ale liderului Vladimir Putin. De la conflictul din Cecenia la uciderea a 10 dintre cei mai vehemenți oligarhi critici ai liderului de la Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin împlinește astăzi (7 octombrie) 70 de ani și a reușit să realizeze multe lucruri criminale în timpul  domniei sale ca lider suprem al țării. De la conflictul din Cecenia la uciderea a 10 dintre cei mai vehemenți oligarhi critici ai săi. Una dintre cele mai ciudat decizii ale lui Putin a fost să prezinte un reality show de scurtă durată despre viața sa în 2018. Pentru o perioadă foarte scurtă, a fost imaginea unei emisiuni TV din Rusia intitulată amenințător “Moscova. Kremlin. Putin”

Despoticul președinte al Rusiei, Vladimir Putin, împlinește astăzi (7 octombrie) 70 de ani, iar lumea reflectează asupra nebuniei dezlănțuite de liderul ucigaș în timpul domniei sale la conducerea țării.

Așa că am decis să aruncăm o privire retrospectivă asupra celor mai oribile și malefice șapte acte ale sale – începând cu actualul său război în curs de desfășurare în Ucraina.

Cele mai oribile și malefice șapte acțiuni ale liderului rus

În februarie 2022, Putin a decis să pornească un război în Europa pentru prima dată în aproximativ 30 de ani, lansând o invazie terestră a Ucrainei vecine.

A făcut-o sub premisa de a o curăța de “naziști”, în mod ironic, în timp ce mulți experți au spus că el voia doar să recreeze Uniunea Sovietică.

Putin, căruia se pare că îi place să trăiască în trecut, a eșuat de atunci lamentabil în misiunea sa, multe mii de soldați ruși întâlnindu-se cu o armată ucraineană sfidătoare.

Aproximativ 55.000 de soldați ruși au murit

Până în prezent, aproximativ 55.000 de soldați ruși au murit, Putin nereușind să cheme 300.000 de recruți suplimentari, deoarece aproape același număr de oameni au fugit din țară sau au refuzat să lupte efectiv pe linia frontului.

Fără a intra în prea multe detalii sumbre, trupele lui Putin au comis acte incalificabile de tortură, viol și crimă în diferite zone din Ucraina – și este probabil că liderul rus va fi târât cu picioarele în fața Curții Penale Internaționale de la Haga pentru a fi acuzat de crime de război.

Conflictul din Cecenia

Cu aproximativ 22 de ani înainte de acest război actual, Putin a vrut să înceapă un alt conflict – de data aceasta în Cecenia . Dar avea nevoie de ceva pentru a-l declanșa. Așa că a aruncat în aer patru blocuri de apartamente rusești, în orașele Buynaksk, Moscova și Volgodonsk, omorând aproximativ 300 de persoane și a dat vina pe rebelii ceceni.

Acoperirea lui Putin a fost aruncată în aer – nu că ar fi contat – când, la trei zile după aceste atentate, unul dintre aliații săi a anunțat că un alt atentat cu bombă a avut loc în Volgodonsk.

Așa a fost, dar s-a întâmplat la trei zile după ce a fost anunțat.

Războiul său din Ucraina a eșuat lamentabil încă din prima zi

Trebuia să aibă loc un alt atentat, dar bomba a fost “găsită” de agenții FSB ai serviciilor secrete rusești și s-a dovedit că alți trei agenți FSB au plantat bombele. Aceștia au pretins că a fost un “exercițiu de antrenament” și că bombele conțineau “doar zahăr”, dar acest lucru nu a fost niciodată dovedit, iar întrebările rămân în continuare cu privire la adevăratul motiv al atentatelor cu bombă… oarecum.

 

Apropo de teorii ale conspirației, în iulie 2014, avionul Malaysian Airlines Fight 17 a fost doborât de rebelii pro-ruși în numele lui Putin și a ucis toți cei 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului aflați la bord.

Trei ruși și un ucrainean fuseseră desemnați ca suspecți de crimă de către șeful Poliției Naționale din Olanda, Wilbert Paulissen, în 2019. Aceștia erau Igor Girkin, Serghei Dubinskiy, Oleg Pulatov și Leonid Kharchenko – toți având legături strânse cu Putin.

Orașul din România în care o garsonieră se vinde cu doar 5.000€ acum, la începutul lui 2025
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV

Scuza invocată la momentul împușcăturilor a fost că a fost un “accident” al rebelilor, dar de atunci au apărut teorii, mai ales din Rusia, care susțin că nu a avut nicio legătură cu rebelii, unii afirmând chiar că avionul a explodat de la sine.

Nu s-a făcut niciodată dreptate familiilor celor care au murit și nimeni nu a fost nici măcar pedepsit pentru asta – deși se crede că se află pe o potențială listă de crime de război cu care Putin ar putea fi confruntat la Haga într-o zi.

Rebelii pro-Putin au fost responsabili de doborârea unui avion de pasageri nevinovat, ucigând aproape 300 de persoane

Războiul din Siria

Un alt lucru pentru care liderul rus va fi judecat, dacă va ajunge vreodată la Curtea Penală Internațională, este războiul din Siria, în care Rusia a măcelărit în mod deschis mii de sirieni nevinovați pentru că Putin este cel mai bun prieten al colegului despot Bashar al-Assad.

Cifrele oficiale ale celor uciși de Rusia în Siria variază între aproximativ 500.000 și 610.000, dar numărul total continuă să crească pe măsură ce Putin încearcă să îl mențină pe al-Assad la putere ca președinte al acestei țări falimentare și devastate de război.

Rusia a măcelărit peste o jumătate de milion de oameni în Siria

10 dintre cei mai vehemenți oligarhi critici ai săi au murit

Vorbind de prieteni, Putin a ucis, nu atât de în secret, dar nu va recunoaște niciodată, mulți dintre foștii săi prieteni deveniți dușmani pentru a-și păstra locul în fruntea mesei puterii rusești.

De la otrăvirea fostului ofițer militar rus Serghei Skripal pe teritoriul britanic în 2018, până la asasinarea – în timp ce făcea să pară o sinucidere – a cel puțin 10 dintre cei mai vehemenți oligarhi critici ai săi doar în acest an, este clar că Putin va face orice este necesar pentru a rămâne lider.

De la Alexander Litvinenko la Serghei Skripal, Putin a încercat să ucidă mulți dintre dușmanii săi

 

Putin se află la putere în Rusia din 2008, când a preluat funcția de prim-ministru de la Viktok Zubkov. El a fost apoi promovat la președinție în 2012. De atunci, el a schimbat legile în mai multe rânduri pentru a se asigura că își păstrează puterea cât mai mult timp posibil, iar toate alegerile sunt, în esență, inutile, deoarece rezultatele sunt întotdeauna aproape 100% în favoarea sa.

Ciudat cum îngrozind populația, te menține la putere, nu?

“Keeping up with the Kremlin”

Una dintre cele mai grave decizii ale lui Putin a fost să prezinte un reality show de scurtă durată despre viața sa în 2018. Pentru o perioadă foarte scurtă, dar îngrozitoare, a fost imaginea unei emisiuni TV din Rusia intitulată amenințător “Moscova. Kremlin. Putin”, care a fost ironizat de unii ca fiind un ‘Keeping up with the Kremlin’ în stil Kardashian.

În aparență o emisiune de întâmpinare, camerele de filmat îl urmăreau pe Vladimir în timp ce acesta își vedea de treburile sale în Rusia “documentându-i activitățile săptămânale și arătându-l ca pe un lider responsabil și sensibil”.

Emisiunea a fost difuzată, în mod previzibil, la televiziunea de stat rusă și l-a văzut pe Putin pândind prin peisajul rural rusesc și călărind cai în pielea goală .

Cea mai mare crimă a lui Putin? Să fie vedeta propriului său reality show ridicol de televiziune

Fiecare episod începea cu o gazdă din studio care prezenta activitățile săptămânale ale gloriosului lider rus.

Și, în mod uimitor, unii membri ai publicului rus sunt atât de îndrăgostiți de liderul lor, încât Kremlinul a fost sesizat cu privire la unele dintre activitățile lui Putin prezentate în emisiune, care se desfășurau în mediul rural, unde se știe că sunt frecventate de urși.

 

FOTO. Iubita cu 24 de ani mai tânăra a milionarului Paszkany, apariție incendiară într-o rochie decoltată
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
Dacia Duster second-hand (www.mobile.de). Cât valorează un exemplar cu 120.000 km la bord în Germania ?
Share
Publicat de
loredana.dinu
Tags: "Keeping up with the Kremlin" 70 de ani Cele mai oribile și malefice șapte acțiuni ale liderului Vladimir Puti conflictul din Cecenia uciderea a 10 dintre cei mai vehemenți oligarhi critici