Categorii: Știri Stiri externe Viral

Cele 6 țări din lume în care este cel mai ușor să obții cetățenie

Deținerea mai multor cetățenii deschide oportunități uriașe pentru oricine, deoarece faptul de a avea sprijinul a două sau mai multe țări reprezintă un mare avantaj în actualul peisaj global provocator. A fi cetățean al mai multor țări poate părea o chestiune simplă, dar atunci când vine vorba de aplicare poate fi extrem de ușor sau absolut complex, în funcție de situație. 

Faptul de a avea dublă cetățenie ne poate ajuta atunci când ne aflăm într-o țară care nu este a noastră. Atunci când ne părăsim casa pentru a porni într-o nouă aventură departe de căldura căminului nostru, putem lua în considerare, dacă îndeplinim anumite condiții, obținerea unei a doua naționalități. Cu ajutorul acesteia putem aspira la anumite beneficii legale în noua noastră țară. Dar nu este întotdeauna ușor de obținut.

Dar există o serie de state din întreaga lume în care este mai accesibil. Fie prin intermediul unor cerințe, fie printr-o investiție financiară, obținerea unei a doua naționalități poate fi mai ușoară în anumite țări din întreaga lume.

Cele 6 țări din lume în care este cel mai ușor să obții cetățenie

Potrivit Tolentino Abogados, Spania este una dintre țările în care este cel mai ușor de obținut cetățenia, alături de Australia și Singapore.

Spania, potrivit site-ului de avocatură Tolentino, se numără printre acestea, alături de Australia, Peru, Singapore, Canada și Republica Dominicană. În cazul Spaniei, există mai multe modalități de a realiza acest lucru. Există chiar și posibilitatea de a obține un pașaport european, care permite accesul în peste 150 de țări fără a fi nevoie de viză.

Cum se obține cetățenia în Spania

În general, se obține după 10 ani de ședere legală în Spania, dar există câteva excepții: se reduce la cinci ani dacă solicitați azil sau refugiu și la doi ani dacă proveniți dintr-o țară din America Latină.

Perioada de timp pe care trebuie să o așteptați dacă sunteți rezident legal în Spania se reduce la un an dacă sunteți căsătorit cu un cetățean spaniol sau dacă sunteți copilul sau nepotul unui cetățean spaniol. Sau, de asemenea, de la naștere, atâta timp cât sunteți minor, fără a fi nevoie să aveți reședința în Spania dacă sunteți copilul unui spaniol. În cazul studenților, nu este suficient să aveți o autorizație de ședere pentru studii, deoarece aceasta nu contează: pentru a o obține, trebuie să o transformați în permis de ședere.

Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi transferat la Viena 😲
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Australia
În cazul acestui stat din Oceania, este suficient să ai peste 18 ani, să locuiești acolo de doi ani, să cunoști limba engleză și să treci un test de cetățenie. Cu aceste cerințe, aveți dreptul la un pașaport.

Canada
Un caz similar, deși pentru a obține cetățenia canadiană sunt necesari trei ani de rezidență permanentă. De asemenea, trebuie să treceți un test în limba engleză sau franceză și să dispuneți de un fond de 10.000 de dolari.

Peru
Pentru a obține un pașaport, trebuie să locuiți acolo de cel puțin doi ani, să plătiți impozite ca străin și să treceți un test în limba spaniolă despre istoria și cultura țării, precum și să nu aveți cazier judiciar. O altă metodă, deși mai costisitoare, constă în a face o investiție de peste 25.000 de dolari și în a locui acolo mai mult de șase luni.

Singapore
În cazul acestei țări asiatice, trebuie să aveți peste 21 de ani, să locuiți acolo de cel puțin doi ani și să dovediți că aveți un loc de muncă stabil și o adresă de reședință. Atenție însă, pentru că Singapore nu oferă dublă cetățenie; în acest caz, trebuie să renunțați la naționalitatea de origine.

Republica Dominicană
Pentru a putea obține un pașaport, trebuie să fi locuit în țară timp de cel puțin doi ani. O altă cale este căsătoria, pentru străinii căsătoriți cu dominicani de cel puțin șase luni și care au locuit acolo cel puțin șase luni. Investiția este o altă cale, deși este costisitoare: este nevoie de peste 200.000 de dolari. De asemenea, pentru cetățenii străini care doresc să se pensioneze și care locuiesc acolo: condiția este să fi locuit acolo timp de doi ani, să aibă o pensie și un venit lunar fix de peste 2.000 de dolari.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?