Categorii: Știri Stiri externe Viral

“Cel mai strict lockdown din lume”. Un milion de oameni din Wuhan sunt carantinați și au fost anunțați să nu-și părăsească casele

Un milion de oameni dintr-un district din Wuhan au fost forțați să intre din nou în “cel mai strit lockdown din lume”, rezidenții fiind așteptați să nu-și părăsească deloc casele, iar serviciile publice să fie închise. China urmează o strategie “zero-Covid”, ceea ce înseamnă, în teorie, că până și un singur caz poate declanșa o izolare strictă.

Un milion de persoane au fost obligate să fie izolati, cu cele mai severe restricții Covid din lume, după ce virusul a reapărut într-un district din Wuhan, China.

Cetățenilor din districtul Jiangxia li s-a ordonat să urmeze trei zile de “restricție temporară”, începând de pe 27 iulie, potrivit The Telegraph.

Un milion de oameni sunt carantinați și au fost anunțați să nu părăsească “cel mai strict  lockdown din lume”

În cadrul noilor restricții, se așteaptă ca locuitorii din patru cartiere afectate să nu-și părăsească deloc locuințele.

De asemenea, au fost interzise adunările mari, iar restaurantele și locurile de divertisment au fost forțate să se închidă, în timp ce majoritatea mijloacelor de transport în comun sunt oprite, iar bisericile vor fi, de asemenea, închise.

Un singur caz poate declanșa un lockdown strict

China urmează o strategie “zero-Covid”, ceea ce înseamnă, în teorie, că până și un singur caz poate declanșa o izolare strictă.

Două dintre cazuri au fost descoperite prin intermediul testelor, efectuate în mod regulat în oraș, iar două dintre ele au fost contacte apropiate, relatează CNN.

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Autoritățile au declarat că obiectivele lor sunt ‘reducerea în continuare a fluxului de persoane, scăderea riscului de infecție încrucișată și atingerea dinamicii zero-Covid în cel mai scurt timp posibil’, ceea ce înseamnă că locuitorii din multe orașe din China nu au experimentat luxul restricțiilor relaxate pe care îl au alte țări.

De fapt, imagini publicate în aprilie au arătat oameni din Shanghai care țipau pe ferestre după ce li s-a interzis să iasă din case timp de peste o săptămână, din cauza restricțiilor locale de la acea vreme.

O altă înregistrare video arată cum un lucrător medical din Shanghai este urmărit pe stradă de o mulțime furioasă din cauza restricțiilor în vigoare în China. metropola extinsă a intrat din nou în izolare totală pe 5 aprilie anul acesta, deoarece se spune că rezervele de hrană s-au epuizat.

Wuhan a atras atenția presei la sfârșitul anului 2019 și începutul anului 2020, când a apărut virusul, ca fiind locul de naștere al Covid.

Din cauza severității restricțiilor sale, China a fost văzută ca o poveste de succes a Covid și s-a bucurat de ridicarea restricțiilor mult mai devreme decât în alte părți ale lumii.

Cu toate acestea, acum că națiunea nu este pregătită să trăiască cu virusul așa cum sunt multe alte țări, se pare că lucrurile s-au schimbat.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat