Categorii: Știri Stiri externe Viral

Cel mai în vârstă bărbat din Japonia, a murit la 111 ani

Shigeru Nakamura, cunoscut ca fiind cel mai bătrân japonez, a murit marți, la vârsta de 111 ani, într-un azil de bătrâni din prefectura Hiroshima. Nakamura s-a născut la 11 ianuarie 1911 în Gensekikogen, în vestul prefecturii japoneze. Nakamura a fost expus efectelor ulterioare ale bombardamentului atomic de la Hiroshima.

 

Născut la 11 ianuarie 1911, în Jinsekikogen, în vestul prefecturii japoneze, Nakamura a fost expus la urmările bombardamentului atomic de la 6 august 1945 asupra orașului Hiroshima de către forțele americane, în ultimele etape ale celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a mers să ajute la curățarea molozului din orașul devastat în urma atacului.

Nakamura a devenit cel mai în vârstă om din Japonia, după ce precedentul deținător al titlului a murit la vârsta de 112 ani, în prefectura Nara, la 9 septembrie anul acesta. Într-un interviu acordat la acea vreme Kyodo News, Nakamura a declarat că secretul sănătății sale a fost “iubirea oamenilor”.

Cel mai bătrân om în viață din lume, la 113 ani

Nakamura s-a angajat în lucrări de inginerie civilă timp de mulți ani și și-a amintit că era “cel mai fericit” atunci când lucra la construcția de drumuri în regiunea sa natală muntoasă.

Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Nakamura a fost expus efectelor ulterioare ale bombardamentului atomic de la Hiroshima, lansat pe 6 august 1945 de forţele americane la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a mers să ajute la operaţiunile de curăţare a dărâmăturilor în oraşul devastat în urma atacului.

Potrivit Guinness World Records, începând cu luna mai a acestui an, venezueleanul Juan Vicente Perez este cel mai bătrân om în viață din lume, la 113 ani. Perez s-a născut pe 27 mai 1909, potrivit Guinness.

Cine este cel mai bătrân bărbat în prezent

Cel mai bătrân bărbat din Japonia este acum Gisaburo Sonobe, în vârstă de 111 ani, din prefectura Chiba, în apropiere de Tokyo, în timp ce cea mai bătrână persoană din țară în general este Fusa Tatsumi, o femeie în vârstă de 115 ani din prefectura Osaka, potrivit Ministerului Sănătății.

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR