Categorii: Știri Stiri externe Viral

Cea mai mare pisică de mare de apă dulce din lume a fost prinsă în Cambodgia. Captura stabilește recordul mondial

Cel mai mare pește de apă dulce înregistrat din lume, o specie de stingray, care cântăreşte aproximativ 300 de kilograme , a fost prins în râul Mekong din Cambodgia. Sătenii cambodgieni de pe râul Mekong au prins ceea ce cercetătorii spun că este cel mai mare pește de apă dulce din lume înregistrat vreodată,  care cântărea 300 de kg și a avut nevoie de zeci de oameni pentru a fi transportat la țărm.

Numită Boramy – care înseamnă „lună plină” în limba khmeră – din cauza formei ei rotunde, femela de patru metri a fost etichetată electronic, pentru a le permite cercetătorilor să-i monitorizeze mişcarea şi comportamentul, apoi a fost eliberată în râu.

Boramy a fost prinsă săptămâna trecută, în largul Koh Preah, o insulă de-a lungul porţiunii de nord a râului cambodgian.

Cea mai mare pisică de mare de apă dulce din lume a fost prinsă

Pescarul a alertat o echipă de oameni de știință din apropiere de la proiectul Minunile Mekongului, care și-a făcut publicitate activității de conservare în comunitățile de-a lungul râului. Oamenii de știință au sosit în câteva ore după ce au primit un apel după miezul nopții cu știrile și au fost uimiți de ceea ce au văzut.

„Este o veste nemaipomenită, deoarece a fost cel mai mare peşte (de apă dulce) din lume”, a declarat biologul Zeb Hogan, fostă gazdă a emisiunii „Monster Fish” de pe National Geographic Channel şi acum parte a „Wonders of the Mekong”, un proiect de conservare pe râu.

„Semn de speranță”

„Faptul că peștii pot deveni încă atât de mari este un semn de speranță pentru râul Mekong”, a spus Dr. Hogan, menționând că respectiva cale navigabilă se confruntă cu multe provocări de mediu.

Râul Mekong străbate China, Myanmar, Laos, Thailanda, Cambodgia și Vietnam. Acesta găzduiește mai multe specii de pești giganți de apă dulce, dar presiunile asupra mediului sunt în creștere. În special, oamenii de știință se tem că un program major de construcție de baraje din ultimii ani ar putea perturba serios zonele de reproducere.

Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
Baba Vanga, previziunea care a cutremurat o lume întreagă! Ce se va întâmpla în anul 2025: SFÂRŞITUL este aproape

“Peștii mari, la nivel global, sunt pe cale de dispariție. Sunt specii de mare valoare. Durează mult timp până se maturizează. Deci, dacă sunt pescuiți înainte de a se maturiza, nu au șansa de a se reproduce”, a spus dr. Hogan. .

„Mulți dintre acești pești mari sunt migratori, așa că au nevoie de suprafețe mari pentru a supraviețui. Sunt afectați de lucruri [cum ar fi] fragmentarea habitatului de la baraje [și,] evident, afectați de pescuitul excesiv.

„Așadar, aproximativ 70% dintre peștii giganți de apă dulce, la nivel global, sunt amenințați cu dispariția, iar toate speciile Mekong [sunt, de asemenea]”.

Echipa care s-a repezit la fața locului a introdus un dispozitiv de etichetare lângă coada peștelui puternic înainte de a-l elibera.

Mekong are a treia cea mai diversă populaţie de peşti din lume, potrivit Comisiei fluviale, deşi pescuitul excesiv, poluarea, pătrunderea apei sărate au afectat numărul speciilor.

Boramy, capurat săptămâna trecută în largul Koh Preah, o insulă de-a lungul porțiunii de nord a râului Cambodgian, a  doborât recordul unui somn uriaș de 293 kg care a fost prins în amonte în nordul Thailandei în 2005.

FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
Cel mai nou SUV de la Volkswagen are prețuri pt. România. Tayron e fratele mai mare al lui Tiguan