Francoise Bettencourt are o avere de peste 66 de miliarde de dolari. Ea este moștenitoarea imperiului L’Oréal, care include peste 40 de mărci de produse de înfrumusețare. Jean-Victor s-a alăturat consiliului de administrație al L’Oréal în 2012 pentru a-și înlocui bunica. Jean-Victor și-a creat propria linie de îmbrăcăminte pentru bărbați, numită Exemplaire, deși se pare că și următorul moștenitor preferă să stea departe de camerele de luat vederi și de faimă.
Françoise Bettencourt este cea mai bogată femeie din lume. Ea este moștenitoarea imperiului de frumusețe L’Oréal, iar averea sa se ridică la 66 de miliarde de dolari. În vârstă de 68 de ani, ea duce o viață discretă, departe de lumina reflectoarelor.
După moartea mamei sale, Liliane Bettencourt, în septembrie 2017, principalul acționar al L’Oréal, aceasta a moștenit aproximativ 39,5 miliarde de euro, sumă care a crescut cu 50% în ultimii cinci ani. De fapt, mama sa era considerată și cea mai bogată femeie din lume, transmite euronews.com.
Françoise Bettencourt își investește banii în proiecte științifice, artistice și culturale, cum ar fi reconstrucția catedralei Nôtre Damme, unde se spune că a investit 226 de milioane de euro. Discretă, se spune că viața ei la Paris este simplă, bucurându-se de parcurile franceze și nefolosind avioane private pentru călătoriile sale.
Pasiunile ei sunt literatura și arta, iar apropiații spun că se simte într-o “închisoare de aur”, neștiind ce să facă cu atâția bani. Nu a acordat niciodată un interviu și a preferat întotdeauna să rămână în umbră.
Activitățile sale filantropice se desfășoară prin intermediul Fundației Bettencourt Schueller, al cărei președinte este, unde sprijină proiecte științifice, culturale și artistice.
În fiecare an, Premiul Bettencourt pentru tineri cercetători este acordat unui număr de 14 noi doctori în științe sau în medicină pentru studiile lor postuniversitare. Există, de asemenea, premiul Bettencourt “Coups d’élan pour la recherche française”, care recompensează în fiecare an laboratoarele publice de cercetare biomedicală pentru îmbunătățirea infrastructurii și a condițiilor de lucru pentru cercetătorii din domeniul științelor vieții.
De asemenea, a sprijinit proiecte de cercetare în domeniul neuroștiințelor și al autismului și a investit în întreprinderi de artizanat.
A studiat relațiile internaționale iudeo-creștine și și-a petrecut o mare parte din timp încercând să înțeleagă aceste două religii. Este căsătorită cu un bărbat evreu și s-a convertit la iudaism.
De fapt, ea a publicat un volum în cinci volume intitulat “O privire asupra Bibliei”, în care discută importanța relațiilor dintre creștinism și iudaism, toate veniturile fiind direcționate către Médecins Sans Frontières. Este demn de remarcat faptul că bunicul său a fost acuzat de colaborare cu regimul nazist. A scris, de asemenea, o carte despre mitologie intitulată “Zeii greci”.
El are doi fii, Jean-Victor și Nicolas, care de câțiva ani și-au asumat o mare parte din responsabilitățile companiei. În 2011, prin decizia unui judecător, Jean-Victor, nepotul cel mare al lui Liliane, acum în vârstă de 36 de ani, a devenit tutorele bunicii sale, care, la 88 de ani, dădea deja semne de boală Alzheimer. Un moment complex în istoria familiei și a companiei din cauza implicațiilor și acuzațiilor.