Jurnalista Denise Rifai, a explicat care este semnificația numelui de familie pe care îl poartă.
Denise Rifai este moderatoarea emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la postul de televiziune Kanal D. Jurnalista a oferit detali mai puțin cunoscute despre ea într-un interviuu pe care l-a acordat pentru revista Avantaje. Printre altele, Denise Rifai a explicat și ce înseamnă numele său de familie.
”Rifai e numele tatălui meu, care este de origine iordaniană; e un nume arăbesc. De regulă, în limba arabă, toate numele au o anumită semnificație. Rifai înseamnă ”Cel de Sus” și este un nume des întâlnit în lumea bună arabă, este specific unei clase sociale înalte. Eu sunt un om foarte simplu, un om credincios, curat emoțional, și îmi doresc foarte mult să las ceva în urma mea. Pentru asta muncesc în fiecare zi, în fiecare minut al existenței mele, cred că este menirea noastră să lăsăm ceva care să ne ateste trecerea prin această lume. Eu așa îmi trăiesc viața”, a declarat jurnalista.
Denise Rifai a mai mărturisit de ce nu a ales aceeași carieră ca tatăl său, care a făcut arhitectură.
Jurnalista a făcut ASE-ul și a afirmat că și-ar fi dorit să fie specialist în studii islamice.
”Nu am talent la desen absolut deloc, dar mi-ar fi plăcut să fiu arhitect. Am însă bun gust, simț estetic și, dacă aș fi avut talent la desen, aș fi făcut ceva în materie de design. Presa este pasiunea vieții mele. Am dorit, provenind dintr-o familie clasică, să am o facultate, am fost crescută în ideea că trebuie să am o profesie, că trebuie să mă pregătesc pentru ceea ce îmi doresc să fac. Îmi doream să fiu specialist în studii islamice, o specializare ce nu există în România; nici în Europa nu sunt foarte mulți specialiști. Eu sunt vorbitoare de limbă arabă, însă nu am putut să îmi împlinesc acest vis. Am ales să fac o facultate de comerț exterior la vremea respectivă, la ASE, pe care am urmat-o patru ani, integral. Dar fiecare om are drumul lui, presa a fost marea mea pasiune, așa că, imediat după facultate, am urmat un curs de jurnalism și de acolo a început totul”, a detaliat Denise Rifai.