Categorii: Știri Stiri externe Viral

Cafenelele cu canabis, ultima ofertă turistică a Thailandei. “Europenii, japonezii, americanii, interesați de Thai sativa”

Cafeneaua de canabis RG420 a fost deschisă în urmă cu doar patru zile în Khao San, o zonă din Bangkok populară printre turiștii cu rucsacuri – și deja este plină de clienți. Mai multe astfel de puncte de vânzare au apărut în întreaga capitală de când Thailanda a dezincriminat planta în iunie, cu câteva săptămâni înainte de a renunța la controalele legate de COVID asupra vizitatorilor străini.

Sosirile străinilor s-au redus la 2 milioane în prima jumătate a anului 2022, de la aproape 40 de milioane în 2019, iar proprietarul RG420, Ongard Panyachatiraksa, și alții ca el, consideră că cafenelele lor sunt esențiale pentru eforturile de a revigora o industrie a turismului care a contribuit cu aproximativ 12% la PIB înainte ca pandemia să lovească.

El a spus că sute de persoane au vizitat cafeneaua în fiecare zi și că intenționează să deschidă și altele, potrivit CNN.

“Europenii, japonezii, americanii caută Thai sativa”

“Europenii, japonezii, americanii  caută Thai sativa”, a declarat Ong-ard pentru Reuters, referindu-se la o varietate de canabis. “Canabisul și turismul se potrivesc”.

În 2018, Thailanda a devenit prima țară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana pentru uz medical. În iunie, întreaga plantă de canabis a fost dezincriminată.

Nu toată lumea este de acord

Acest lucru a dus la o explozie a utilizării sale în scop recreativ, lucru pe care oficialii guvernamentali – îngrijorați de efectele negative asupra sănătății și productivității adesea legate de utilizarea necontrolată a drogului – au încercat retroactiv să îl descurajeze.

“Legea nu acoperă consumul de canabis în scop recreativ… și, prin urmare, promovarea turismului se concentrează pe (aspectele) medicale”, a declarat viceguvernatorul autorității naționale pentru turism, Siripakorn Cheawsamoot.

BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol 😲
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Reacția împotriva modului în care este interpretată noua politică a provocat o oarecare confuzie, autoritățile recurgând la emiterea unor reglementări fragmentate, cum ar fi interzicerea fumatului de canabis în public și a vânzării acestuia către persoanele sub 20 de ani.

O comisie parlamentară dezbate în prezent un proiect de lege pentru reglementarea consumului de canabis, care se așteaptă să fie finalizat în septembrie și care ar putea avea un impact asupra cafenelelor cu canabis.

Akira Wongwan, antreprenor în domeniul canabisului medical și unul dintre consilierii comisiei, a declarat că se așteaptă ca utilizarea în scop recreativ să fie supusă legilor.

Între timp, în sala de fumat aglomerată de la RG420 – o referire la Rag Gan, o expresie thailandeză care înseamnă “iubiți-vă unii pe alții” – britanicul Malik Khan tocmai a terminat de rulat un joint.

“Această țară este frumoasă și, de asemenea, sunt atât de multe lucruri de făcut aici”, a spus tânărul de 26 de ani. ”

 

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?