Regretatul interpret de muzică populară Benone Sinulescu va fi înmormântat duminică, 21 noiembrie 2021, la Arad, cu onoruri militare. Ceremonia va începe la ora 13:00, în Piaţa Avram Iancu din Arad. Slujba de înmormântare va fi ţinută de un sobor de preoți la Cimitirul Eternitatea din Arad. Benone Sinulescu s-a stins din viață în data de 18 noiembrie.
Benone Sinulescu va fi înmormântat cu onoruri militare astăzi, duminică, 21 noiembrie 2021, la Cimitirul Eternitatea din Arad. Trupul neînsuflețit al artistui a fost depus, vineri, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, unde toți cei care l-au apreciat au venit să-i aducă un ultim omagiu.
Funeraliile vor începe la ora 13:00, în Piaţa Avram Iancu din Arad. Slujba de înmormântare va fi ţinută de un sobor de preoți la Cimitirul Eternitatea din Arad.
Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a încetat din viață în data de 18 noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii. A murit acasă, în județul Arad, în brațele soției sale, Elena. Cei doi erau căsătoriți de 40 de ani. „A murit acasă, nu a avut covid, a avut pneumonie, i-am cumpărat concentrator de oxigen. Veneau medicii periodic, acasă și avea două femei care s-au ocupat de el și l-au îngrijit așa cum trebuie. Fără el viața nu mai e la fel. Ne-am făcut cavoul la Arad, la cimitir, abia l-am convins să îl facem. M-am gândit că suntem bătrâni”, a declarat Elena Sinulescu pentru click.ro.
Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău. A primit numeroase premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică. La vârsta de 12-13 ani, Benone avea deja un repertoriu vast şi cunoştea şi cântecele unor artişti precum Ioana Radu, Maria Tănase şi Maria Lătăreţu.În 1956, la vârsta de 18 ani, a înregistrat la radio piesele: “Străina mamei, străină”, “La Lenuţa sub cerdac” şi “În munţii Buzăului”. Au urmat concerte în ţară şi în străinătate, cele mai mari succese înregistrându-le cu ansamblul “Ciocârlia”. Benone Sinulescu a creat, împreună cu Irina Loghin, dialogul muzical în folclorul românesc. “Nea Beni”, aşa cum i se mai spunea, a cântat şi în faţa unor preşedinţi de stat, precum Hruşciov, Brejnev, Gheorghiu Dej, Nicolae Ceauşescu şi alţii. În 2003, a obţinut premiul Ministerului Culturii pentru întreaga activitate, potrivit Agerpres.