Categorii: Știri Stiri externe Viral

Babka cu miere, desert ucrainean

Deși este de peste două ori mai mare decât Regatul Unit și a doua țară ca mărime din Europa, Ucraina nu este la fel de populară printre turiști ca majoritatea altor țări europene. Majoritatea rețetelor ucrainene sunt ușor de făcut și necesită doar ingrediente de copt de zi cu zi.

Din păcate, asta înseamnă și că oamenii din afara Europei nu știu prea multe despre deliciile bucătăriei ucrainene, în special despre deserturile ucrainene.

În timpul coacerii, aluatul bogat devine incredibil de fraged, așa că se desface în bucăți untoase care se topesc în gură.

Babka cu miere  

Babka cu miere este ca o prăjitură cu miere cu glazură de brânză, și da, este la fel de bogată și de delicioasă pe cât pare. În ciuda aromei sale intens bogate, din punct de vedere fizic, tortul este ușor, pufos și minunat de umed. Are o minunată culoare maro auriu care îl face să arate atrăgător, de asemenea, deși este destul de simplu.

Totuși, nu toate deserturile au nevoie de glazură groasă și de decorațiuni fanteziste pentru a arăta și a avea un gust grozav, iar babka este o dovadă a acestui fapt.

Ingrediente Honey Babka

2 1/2 căni de făină universală
8 oua – temperatura camerei
1 cană zahăr granulat
1 cană de miere – se pune la microunde timp de 30 de secunde
16 oz smântână – temperatura camerei
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
2 linguri de otet alb distilat
1/2 lingurită sare de masă

 

Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Ingrediente pentru glazura cu miere Babka:
8 oz cremă de brânză – temperatura camerei
8 oz bici rece – congelat
1/2 cană zahăr pudră

Cum se prepară Honey Babka:

1. Preîncălziți cuptorul la 350°F. Tapetați o tavă mare de copt (11×17) cu o hârtie de copt și lăsați-o deoparte (asigurați-vă că tava de copt are o margine de aproximativ 1 cm pentru a preveni epuizarea aluatul). Într-un castron mare, bate 8 ouă, 1 cană de zahăr granulat și 1/2 linguriță de sare până devine ușor și pufos (8-10 minute la maxim).

Într-un castron mic, combinați și amestecați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de oțet alb distilat – se va epuiza. Puneți la microunde 1 cană de miere timp de aproximativ 30 de secunde. Apoi, adăugați amestecul de bicarbonat de sodiu/oțet, miere și  smântână în aluat. Bateți la nivel scăzut timp de 30-40 de secunde doar până când se combină (nu o bateți prea mult). Cerneți 2 1/2 căni de făină universală în aluat și cu un mixer la foc mic, bateți doar până când făina este combinată. Nu îl bateți prea mult, altfel textura tortului va deveni tare și nu va fi la fel de pufoasă.

2. Se toarnă tot aluatul deodată în foaia de copt pregătită și se nivelează până la margini cu o spatulă. Coacem 30-32 min, până când scobitoarea introdusă iese curată. Puneți un grătar de răcire peste tortul copt și răsturnați foaia de copt. Scoateți hârtia de copt de pe fundul prăjiturii. Așezați o placă mare de tăiat pe o prăjitură și întoarceți-o din nou; lasă babka să se răcească. (Nu lăsați tortul cu capul în jos pe un grătar de răcire pentru mult timp, altfel va lăsa pătrate de racle de răcire deasupra tortului și s-ar putea rupe/mușchi partea superioară a acestuia). Odată ce s-a răcit, tăiați marginile cu un cuțit ascuțit și tăiați babka întreg în pătrate egale, la aproximativ 1,5-2”, sau dimensiunea dorită.

Cum se face glazura

3. Într-un castron mediu, combinați și bateți 8 oz de brânză cremă și 1/2 cană de zahăr pudră timp de aproximativ 1 minut la viteză mică-medie. Continuați să bateți la putere până când glazura este groasă, timp de aproximativ 5 minute.
4. Transferați glazura într-o pungă cu vârful Wilton #199 atașat. Puneți glazura pe fiecare pătrat.
Savurați imediat sau dați la frigider și continuați să savurați următoarele 3-4 zile!!

 

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR