Profesorul Alexandru Rafila se află în izolare după ce soția sa a fost confirmată cu noul coronavirus.
Profesorul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier al României, se află în izolare după ce soția sa a fost confimată cu COVID-19.
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este în izolare și așteaptă rezultatul testului RT-PCR. Rafila a făcut și un test rapid pentru Covid, rezultatul fiind negativ, relatează Digi24.
7.439 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul a ajuns la 524.675. În ultima zi s-au înregistrat alte 213 decese, fiind cel mai mare număr de la debutul pandemiei. La terapie intensivă sunt internate 1.276 de persoane, relatează Hotnews. Până astăzi, au decedat 12.660 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.571. Dintre acestea, 1.276 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.293.672 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 29.151 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.
Pe teritoriul României, 42.582 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.957 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 66.867 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 128 de persoane. De la debutul pandemiei, 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.
De curând, Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul pentru COVID-19 si obligativitatea vaccinarii. Alexandru Rafila a afirmat, la postul de televiziune Antena 3, că vaccinul anticoronavirus nu va fi obligatoriu.
“Cu siguranță acest vaccin nu va fi obligatoriu. Nici pentru copii nici pentru altcineva. Încrederea în vaccin trebuie construită, nu trebuie impusă”, a spus acesta.
“Cu siguranță acest vaccin nu va fi obligatoriu. Sau aceste vaccinuri, că nu discutăm de unul singur. Aceste vaccinuri sunt noi și, una este să discuți de vaccinul DTP, care este cunoscut de zeci de ani și se cunoaște foarte bine eficacitatea sa, eventualitatea unor reacții adverse. Și altceva e să discuți despre un produs nou, despre care lumea nu știe nimic și care a trecut doar prin niște studii clinice”, a mai spus medicul Alexandru Rafila, conform sursei citate.