Categorii: Știri Stiri externe Viral

92 de refugiați au fost găsiți în pielea goală la granița greco-turcă.  “O rușine pentru civilizație”

Nouăzeci și doi de migranți au fost găsiți aproape goi și cu vânătăi după ce ar fi fost forțați să treacă râul Evros din Turcia în Grecia, a anunțat Atena duminică, 16 octombrie. Notis Mitarachi, ministrul grec pentru Migrație și Azil, calificase sâmbătă incidentul drept o “rușine pentru civilizație”.

Agenția de frontieră a UE, Frontex, a confirmat pentru Agenția France-Presse sosirea grupului în circumstanțe care, potrivit Ministerului grec pentru protecție civilă, au trimis o “imagine inumană”. “Ofițerii Frontex au raportat că migranții au fost găsiți aproape goi și unii dintre ei cu răni vizibile“, a declarat Paulina Bakula, purtătoare de cuvânt a organizației.

Bakula, vorbind de la sediul Frontex din Varșovia, a declarat că ofițerii Frontex au colaborat cu autoritățile grecești pentru a le oferi migranților – în principal afgani și sirieni – asistență imediată. Ea a adăugat că organizația l-a informat pe ofițerul pentru drepturi fundamentale al agenției cu privire la o potențială încălcare a drepturilor, transmite The Guardian.

Ministrul grec a acuzat Turcia de “instrumentalizarea imigrației ilegale”

Ministrul grec al protecției civile, Takis Theodorikakos, a acuzat Turcia de “instrumentalizarea imigrației ilegale”, în cea mai recentă dintr-o serie de recriminări privind migrația între vecini. Theodorikakos a declarat pentru televiziunea Skai că mulți dintre migranți au declarat pentru Frontex că “trei vehicule ale armatei turce i-au transferat” în râul care acționează ca o frontieră naturală.

Ankara a negat orice responsabilitate, iar ministrul de Interne Ismail Catakli a cerut Greciei să înceteze ceea ce, într-un tweet, a numit “manipulări și necinste”.

De la ce s-ar fi infectat Florin Piersic, de fapt. Amputarea piciorului, decizia drastică a medicilor: 'Este gravă starea lui'
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare

“O rușine pentru civilizație”

Notis Mitarachi, ministrul grec pentru Migrație și Azil, calificase sâmbătă incidentul drept o “rușine pentru civilizație”.

Atena se confruntă în mod regulat – și neagă – acuzații din partea ONG-urilor și a presei cum că ar fi încercat în multe ocazii să împingă ilegal migranții înapoi în Turcia, uneori folosind forța.

Luna trecută, președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a folosit de un discurs la ONU pentru a acuza Grecia că a transformat Marea Egee într-un “cimitir” cu “politici opresive” în materie de imigrație.

FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae...
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?