Categorii: Știri Stiri externe Viral

92 de refugiați au fost găsiți în pielea goală la granița greco-turcă.  “O rușine pentru civilizație”

Nouăzeci și doi de migranți au fost găsiți aproape goi și cu vânătăi după ce ar fi fost forțați să treacă râul Evros din Turcia în Grecia, a anunțat Atena duminică, 16 octombrie. Notis Mitarachi, ministrul grec pentru Migrație și Azil, calificase sâmbătă incidentul drept o “rușine pentru civilizație”.

Agenția de frontieră a UE, Frontex, a confirmat pentru Agenția France-Presse sosirea grupului în circumstanțe care, potrivit Ministerului grec pentru protecție civilă, au trimis o “imagine inumană”. “Ofițerii Frontex au raportat că migranții au fost găsiți aproape goi și unii dintre ei cu răni vizibile“, a declarat Paulina Bakula, purtătoare de cuvânt a organizației.

Bakula, vorbind de la sediul Frontex din Varșovia, a declarat că ofițerii Frontex au colaborat cu autoritățile grecești pentru a le oferi migranților – în principal afgani și sirieni – asistență imediată. Ea a adăugat că organizația l-a informat pe ofițerul pentru drepturi fundamentale al agenției cu privire la o potențială încălcare a drepturilor, transmite The Guardian.

Ministrul grec a acuzat Turcia de “instrumentalizarea imigrației ilegale”

Ministrul grec al protecției civile, Takis Theodorikakos, a acuzat Turcia de “instrumentalizarea imigrației ilegale”, în cea mai recentă dintr-o serie de recriminări privind migrația între vecini. Theodorikakos a declarat pentru televiziunea Skai că mulți dintre migranți au declarat pentru Frontex că “trei vehicule ale armatei turce i-au transferat” în râul care acționează ca o frontieră naturală.

Ankara a negat orice responsabilitate, iar ministrul de Interne Ismail Catakli a cerut Greciei să înceteze ceea ce, într-un tweet, a numit “manipulări și necinste”.

Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi transferat la Viena 😲
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

“O rușine pentru civilizație”

Notis Mitarachi, ministrul grec pentru Migrație și Azil, calificase sâmbătă incidentul drept o “rușine pentru civilizație”.

Atena se confruntă în mod regulat – și neagă – acuzații din partea ONG-urilor și a presei cum că ar fi încercat în multe ocazii să împingă ilegal migranții înapoi în Turcia, uneori folosind forța.

Luna trecută, președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a folosit de un discurs la ONU pentru a acuza Grecia că a transformat Marea Egee într-un “cimitir” cu “politici opresive” în materie de imigrație.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?