Categorii: Știri Stiri externe Viral

Vladimir Putin ar putea declara oficial război Ucrainei pe 9 mai. Ce semnificație are ziua aleasă de liderul rus

Președintele rus Vladimir Putin ar putea declara oficial război Ucrainei de îndată ce pe 9 mai, o mișcare care ar permite mobilizarea completă a forțelor de rezervă ale Rusiei, pe măsură ce eforturile de invazie continuă să scadă, cred oficialii americani și occidentali.

9 mai, cunoscută drept „Ziua Victoriei” în interiorul Rusiei, comemorează înfrângerea naziștilor de către țară în 1945. Oficialii occidentali cred că Putin va valorifica semnificația simbolică și valoarea propagandistică a acelei zile pentru a anunța fie o realizare militară în Ucraina, o escaladare majoră a ostilităților — sau ambele.

Oficialii au început să se concentreze asupra unui scenariu, și anume că Putin declară oficial război Ucrainei pe 9 mai. Până în prezent, Putin a insistat să se refere la conflictul brutal de luni de zile drept o „operațiune militară specială”, interzicând efectiv cuvinte precum invazie. si război.

Declarație oficială de război pe 9 mai

O declarație oficială de război pe 9 mai ar putea susține sprijinul public pentru invazie. De asemenea, potrivit legii ruse, i-ar permite lui Putin să mobilizeze forțele de rezervă și să întocmească recruți, de care oficialii spun că Rusia are nevoie disperată pe fondul unei deficite tot mai mari de forță de muncă.

Oficialii occidentali și ucraineni au estimat că cel puțin 10.000 de soldați ruși au fost uciși în război de când Rusia a invadat cu puțin peste două luni în urmă.

Ce spune ministrul de Externe

Ministrul de Externe al Rusiei spune că aniversarea zilei Victoriei nu este relevantă pentru ritmul războiului din Ucraina.

 

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că viitoarele sărbători ale Zilei Victoriei de la Moscova, pe 9 mai, nu vor avea nicio influență asupra ritmului operațiunilor sale în Ucraina.

Într-o discuție cu publicația italiană Mediaset, Lavrov a insistat duminică că Moscova nu se va grăbi să încheie așa-zisa „operațiune militară specială” la timp pentru aniversarea, care sărbătorește capitularea Germaniei naziste în fața forțelor aliate – inclusiv a Uniunii Sovietice de atunci – în 1945.

Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune problema de externare...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea

„Armata noastră nu își va ajusta în mod artificial acțiunile la nicio dată, inclusiv de Ziua Victoriei”, a spus Lavrov.

„Ritmul operațiunii din Ucraina depinde, în primul rând, de necesitatea minimizării oricăror riscuri pentru populația civilă și personalul militar rus”, a adăugat el.

Rusia marchează de obicei Ziua Victoriei cu o mare paradă militară în centrul Moscovei și un discurs al președintelui Vladimir Putin, care salută rolul principal al țării în înfrângerea fascismului în Europa.

Dar sărbătorile din acest an vor veni pe fundalul campaniei militare sângeroase a Moscovei în Ucraina, pe care Putin a justificat-o prin afirmații că fosta țară sovietică necesită „denazificare” și alte aluzii la cel de-al Doilea Război Mondial.

„Vom sărbători solemn data de 9 mai, așa cum facem întotdeauna. Amintiți-vă de cei care au căzut pentru eliberarea Rusiei și a altor republici ale fostei URSS, pentru eliberarea Europei de ciuma nazistă”, a spus Lavrov.

El a adăugat că Rusia se angajează să lucreze pentru a preveni începerea unui război nuclear.

Mii de civili au fost uciși și milioane au fost strămutate în urma invaziei Rusiei, care a început pe 24 februarie.

Moscova a declarat că peste 1.000 dintre soldații săi au fost uciși în operațiune. Ucraina susține că pierderile Rusiei sunt mult mai mari.

Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut o relație extraconjugală și că are un...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important