Categorii: Sanatate Știri Stiri externe

Un nou vaccin anti-Covid a apărut. Este foarte diferit faţă de vaccinurile utilizate pe scară largă

Un nou vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi în curând pe piață. Se numește Covovax și este produs de compania americană Novavax.

Compania Novavax a solicitat aprobarea privind reglementarea vaccinului către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi Canada.

Indonezia va fi prima țară care va folosi noul vaccin, fiind prima care a autorizat utilizarea lui.

Noul vaccin este diferit față de cele apărute până în prezent

Vaccinul Novavax COVID-19 este primul vaccin candidat pe bază de proteine ​​de acest fel. Vaccinul a fost creat folosind tehnologia de nanoparticule recombinate din prima tulpină de SARS-Cov-2.

„Novavax continuă să furnizeze documente de reglementare despre care ne așteptăm să aducă în lume primul vaccin COVID-19 pe bază de proteine”, a declarat Stanley C. Erck, președinte și director executiv al Novavax, într-un comunicat de presă. „Mulțumim Guvernului Canadei și Comisiei Europene pentru parteneriatul lor continuu și încrederea în programul nostru de vaccin împotriva COVID-19.”

Novavax a publicat date din studiile de vaccin efectuate în iunie 2021, în SUA și Mexic.

Eficacitate de 100% împotriva cazurilor severe şi moderate

Cu 30.000 de participanți, compania din SUA a înregistrat o protecție de 100% împotriva cazurilor moderate și severe de COVID-19, și o eficacitate generală de 90,4% împotriva Covid-19, potrivit unui studiu . Testele anterioare din Marea Britanie au observat eficiența vaccinului la 89,3%.

Vaccinul poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8 grade Celsius, ceea ce poate facilita distribuirea sa, mai ales în ţările mai puţin dezvoltate.

În iunie, Novavax a transmis  că este pregătită să fie „pe cale să atingă o capacitate de producție de 100 de milioane de doze pe lună până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru și 150 de milioane de doze pe lună până la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru din 2021”, dacă va primi aprobarea de reglementare.

“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România cu cea mai bulversantă declarație
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea

Novavax Inc (NVAX.O) se așteaptă ca autoritățile de reglementare din India, Filipine și din alte părți ale lumii să ia o decizie cu privire la vaccinul său împotriva COVID-19 în următoarele „săptămâni”, a declarat directorul său executiv pentru Reuters, după ce vaccinul a primit luni prima autorizație de utilizare în caz de urgență, în Indonezia.

„Această primă autorizare a vaccinului Novavax împotriva COVID-19 ilustrează angajamentul nostru pentru un acces global echitabil şi va satisface o nevoie vitală pentru Indonezia, care, în ciuda faptului că este a patra cea mai populată ţară din lume, continuă să lucreze pentru a oferi suficiente vaccinuri populaţiei sale”, a declarat Stanley Erck, preşedintele companiei Novavax.

Autorizarea de urgență a vaccinului este un „pas foarte important” pentru programul de vaccinare împotriva Covid-19 din Indonezia, a spus epidemiologul indonezian Dicky Budiman.

Vaccinul va fi mult mai ușor de transportat, depozitat și distribuit

„Acest vaccin va fi mult mai ușor de transportat, depozitat și distribuit într-un loc precum Indonezia, unde avem multe insule”, a spus el.

Indonezia planifică să primească 20 de milioane de doze de vaccin pe bază de proteine ​​în acest an, potrivit guvernului.

Cereri de autorizare sunt, de asemenea, analizate în Regatul Unit, în Australia, şi la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 

 

FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a rupt tăcerea despre relația intimă cu milionarul
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de 200.000 de euro!
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important