Categorii: Știri Vedete internationale Viral

Supermodelul Irina Shayk, atacat pentru că a folosit Z rusesc și acuzată că “susține războiul lui Putin. Ce a postat vedeta pe Instagram

Shayk a fotografiat o salată tradițională Olivier cu fraza “Russianzz on Wednesday”, mulți crezând că dublul Z era o referire la simbolul adoptat de forțele invadatoare ale lui Putin. “Nu mă voi atinge niciodată de nici o marcă pe care o promovați, și nici vreunul dintre prietenii mei nu o va face. Ar trebui să boicotăm orice companie care lucrează cu acest monstru.”

Utilizatorii Instagram și-au amintit rapid că vedeta de origine rusă a pozat cu o carte numită “Putin” si cu imaginea cu fața împietrită a liderului rus.

Jurnalista ucraineană Maria Romanenko a cerut sponsorilor să reconsidere colaborarea cu modelul din cauza acestei postări, în ciuda faptului că modelul și-a exprimat anterior opoziția față de război.

Ce a postat supermodelul Irina Shayk

La câteva zile după escaladarea conflictului, ea a postat “No To War” pe Instagram-ul său pe 28 februarie 2022, încurajând oamenii să doneze pentru Unicef și pentru Crucea Roșie Ucraina.

Chiar și așa, Romanenko a scris pe Twitter: “Irina Shayk-modelul celebru din Rusia care a lucrat recent pentru @Beyonce, Jean Paul Gaultier, @Burberry, &Alții- a postat o poveste critică ciudată pe Instagram cu cuvântul “Russianzz”.

Ce semnifică semnul Z

“Sper din tot sufletul ca aceste branduri să se mai gândească să lucreze cu ea când Rusia va folosi Z pentru a ucide ucraineni”.

“Trebuie să fii interzis în [lumea] civilizată în timp ce susții terorismul rusesc împotriva poporului ucrainean! Rămâi în Rusia pentru totdeauna și uită de SUA și Europa – ipocrizie”, a scris un critic.

“Nu-mi pot imagina! Cum după toate morțile provocate de Rusia îi susțineți și scrieți Z…”, a postat altul.

Semnul Z este văzut de unii ca fiind echivalentul svasticii și este utilizat pe scară largă de către forțele lui Putin, precum și în propaganda pro-rusă.

BREAKING | Alex Alexandrov, fondatorul companiei Altex, a murit
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Shayk a fost acuzată că este o “susținătoare a statului terorist Rusia și a genocidului ucrainenilor”.

Un alt comentator a catalogat-o drept “susținătoare a lui Putin” și a întrebat: “@victoriassecret cum te simți să faci colaborări cu un fascist rus care susține războiul genocidar al Rusiei împotriva Ucrainei?”.

Multe comentarii au făcut referire la carnagiul de la Vinnytsia, când au murit 23 de persoane, inclusiv trei copii.
Unul a întrebat: “Ați văzut acele fotografii de la bombardamentul [de la] Vinnytsia?”

Nu mă voi atinge niciodată de nici o marcă pe care o promovați, și nici vreunul dintre prietenii mei nu o va face.
Ar trebui să boicotăm orice companie care lucrează cu acest monstru.”

Povestea cu poza salatei – o specialitate rusă – a dispărut după 24 de ore, iar Shayk nu a comentat reacția ostilă.

“Ar trebui să boicotăm orice companie care lucrează cu acest monstru.”

 

 

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO