Categorii: Știri Stiri Romania Viral

Superalimentul care înlocuiește chipsurile și îți reglează greutatea

Superalimentul.  care înlocuiește chipsurile și îți reglează greutateaEste vorba despre cartoful dulce, care conține o mare varietate de vitamine și minerale, cum ar fi potasiu, fosfor sau calciu, fiind, de asemenea, o sursă importantă de vitaminele A, B și C. Acest aliment ar trebui inclus în alimentația ta din mai multe motive.

Acestea sunt datele cheie pentru a începe o dietă pentru a scăpa de kilogramele în plus care vor fi acumulate în timpul sărbătorilor. Pentru ca o die.ă să aibă succes și pentru ca noi să ne putem recupera silueta în fața viitoarelor excese, este la fel de important să facem exerciții fizice și să ducem o viață activă ca și să știm ce mâncăm.

Pe măsură ce studiile științifice privind proprietățile nutriționale ale fiecărui aliment au progresat, a apărut unul dintre superalimentele cele mai recomandate de experți: cartoful dulce. Originar din America de Sud și mai precis din zona Peru, este un tubercul care este cultivat în prezent în întreaga lume datorită faptului că este o plantă ușor de adaptat și are proprietăți nutritive deosebite.

De ce ar trebui să o incluzi în dieta ta

Acest aliment ar trebui inclus în alimentația ta din mai multe motive, pentru că are un gust dulce, este nutritiv și sățios, este un aliment excelent de care ar trebui să profităm în fiecare anotimp, iar beneficiile pe care le are pentru sănătate sunt mai multe decât îți poți imagina. Mulți oameni cred că un cartof dulce este un tip de cartof, dar nu este așa.

Deși amândoi sunt tuberculi, cartoful dulce este mai bogat în vitamine și nutrienți. Se remarcă prin conținutul ridicat de carbohidrați, 100 de grame de cartof dulce furnizează 99 de kilocalorii și aproximativ 23 de grame de carbohidrați. Din acest motiv, este un aliment potrivit pentru copii, sportivi și femei și femei însărcinate, deoarece are un aport energetic foarte mare.

Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
Baba Vanga, previziunea care a cutremurat o lume întreagă! Ce se va întâmpla în anul 2025: SFÂRŞITUL este aproape

Caracteristici

Conține o mare varietate de vitamine și minerale, cum ar fi potasiu, fosfor și calciu, și este, de asemenea, o sursă importantă de vitaminele A, B și C. Este, de asemenea, bogat în fibre și antioxidanți. Din acest motiv, este un aliment ideal nu numai pentru a ne crește apărarea, ci și pentru a stimula imunitatea naturală a organismului nostru.

De asemenea, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece este bogat în antioxidanți, nutrienți care sunt utili și în prevenirea riscului de cancer. Cartoful dulce este foarte versatil și este folosit la prepararea multor mâncăruri nutritive și gustoase, dar este și vedeta incontestabilă a dulciurilor tradiționale.

China, principalul producător mondial de cartofi dulci
Dacă doriți să cumpărați cartofi dulci în țara noastră, va fi mai ușor să îi obțineți între septembrie și decembrie. Este recomandabil să verificați dacă sunt ferme și nu au pete ciudate înainte de a le cumpăra. Este la fel de ușor să le depozitați ca pe un cartof, în afara frigiderului, într-un loc uscat, și vor rămâne în condiții optime timp de câteva săptămâni.

Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, pot fi gătiți în mai multe feluri, dar dacă alegem să îi fierbem, trebuie să evităm pierderea vitaminei C, așa că este mai bine să fierbem cartofii dulci cu tot cu coajă, pentru că astfel îi protejăm de pierderea vitaminei. China este principalul producător mondial de cartofi dulci și, deși cartoful dulce a fost întotdeauna considerat o cultură tropicală, schimbările climatice i-au permis să se răspândească și în alte zone, cum ar fi Spania, principalul producător european.

FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
Dacă ai verde intermitent la dreapta, pietonii mai au dreptul să traverseze?