Categorii: Știri Stiri externe

Siberia este în flăcări. Autoritățile au declarat stare de urgență

Siberia este afectată de incendii uriașe. Autoritățile au declarat stare de urgență în regiunea Minusinsk din Krasnoyarsk, acolo unde o suprafață de 250 de hectare a fost cuprinsă de flăcări. O autostradă a fost închisă, iar au dat ordin de evacuare pentru oamenii din  Snamenka și Lugavskoye.

Siberia este lovită de incendii de pădure „teribile” scrie UNIAN – agenție de știri ucraineană, cu sediul la Kiev.

Autoritățile au declarat stare de urgență în regiunea Minusinsk din Krasnoyarsk, acolo unde o suprafață de 250 de hectare a fost cuprinsă de flăcări, conform secretariatului de presă al guvernatorului din teritoriu.

„A fost introdusă starea de urgență în Minusinsk din cauza unui incendiu. În câteva ore am reușit să scăpăm de amenințare, însă focul s-a întins pe o suprafață de 250 de hectare”, se arată în comunicatul oficialilor.

 

BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol 😲
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Rusia ar putea să nu aibă suficiente resurse militare pentru a stinge incendiile

Unii experți sunt îngrijorați de faptul că Rusia ar putea să nu aibă suficiente resurse militare pentru a stinge incendiile, mai ales că activitatea incendiilor crește în vară, având în vedere invazia sa în Ucraina.

În această lună, incendiile de vegetație au apărut deja pe turbăriile din Orientul Îndepărtat al Rusiei, activând serviciile de stingere a incendiilor. Agenția Forestieră Federală Rusă a raportat că a stins peste 600 de incendii pe 37.000 de hectare (aproximativ 91.000 de acri) la nivel național săptămâna trecută.

Milioane de hectare de pădure și stepă au ars

Una dintre regiunile cu cel mai mare număr de incendii forestiere stinse a fost în regiunea Omsk. Videoclipurile din Siberian Times au arătat incendii de pădure în regiunile Omsk și Tyumen din vestul Siberiei, în timp ce datele satelitare au arătat mai multe incendii în peisaj. Unele dintre incendii ard de mai bine de o săptămână, chiar dacă lacurile par încă înghețate.

 Anul trecut, au ars 18,2 milioane de hectare de pădure și stepă, o cifră record.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?