Categorii: Știri Stiri externe Viral

Recompensă de 45 de milioane de dolari pentru un bărbat încarcerat pe nedrept timp de 20 de ani

Roger “Dean” Gillispie, în vârstă de 57 de ani, care locuiește în Ohio, SUA, a fost găsit vinovat de răpirea, violarea și jefuirea, în 1991, a surorilor sale gemene de 22 de ani și a unei femei de 28 de ani din Ohio. În procesul civil, în care Gillispie a câștigat 45 de milioane de dolari, juriul a decis că detectivul Scott Moore a susținut că un martor din dosar l-a identificat, când nu era așa.

Gillispie, care a fost condamnat la 56 de ani de închisoare de către tribunal, a fost eliberat în 2011, după douăzeci de ani de închisoare, după ce judecătorul a decis că nu există “nicio dovadă fizică” care să îl lege de acest caz și că probele au fost ascunse. Cu toate acestea, nevinovăția sa a fost declarată abia în 2021.

Gillispie a intentat un proces împotriva instanței pentru despăgubiri, după zece ani de libertate și niciun verdict de nevinovăție, transmite dailymail.co.uk.

Gillispie a cerut dreptate pentru miile de persoane care au fost încarcerate pe nedrept

Gillispie a primit o despăgubire de 45 de milioane de dolari, cea mai mare despăgubire din istoria statului Ohio.

“Verdictul nu a făcut decât să-mi dovedească punctul de vedere din prima zi, că sunt nevinovat”, a declarat Gillispie în fața tribunalului din Dayton, potrivit Dayton Daily News. “… Este a treia oară când dovedim că sunt nevinovat”.

S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a scos la...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

45 de milioane de dolari acordate unui bărbat declarat “închis pe nedrept”

Bărbatul din Fairborn a fost condamnat în 1991 pentru violurile și răpirile a trei femei în două atacuri în Miami Township și Harrison Township. El a cerut un nou proces în 2008, susținând că noi dovezi indicau un alt suspect și că autoritățile au suprimat probe disculpatorii.

O instanță a anulat condamnările și a ordonat un nou proces, iar un judecător a respins în cele din urmă cazul. Gillispie a fost eliberat în 2011, iar declarația “închis pe nedrept” din decembrie a deschis calea procesului său civil.

“Sunt doar unul dintre cei 3.199 de oameni cărora li s-a întâmplat acest lucru în Statele Unite ale Americii, iar acești oameni au făcut peste 28.000 de ani de închisoare pentru infracțiuni pe care nu le-am comis”, a spus Gillispie.

 

FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important