Categorii: Știri Stiri externe Viral

O femeie a alergat 104 maratoane în 104 zile consecutive, cu un picior amputat

Pentru unii atleți, perspectiva de a alerga 41 km  este o provocare. Dar pentru a te trezi a doua zi și a alerga altul — și a repeta rutina pentru următoarele trei luni și jumătate — este nevoie de rezistență, dăruire și ceea ce unii ar numi nebunie. Cel puțin, asta s-ar fi putut gândi Jacky Hunt-Broersma, o alergătoare cu un picior amputat din Arizona, înainte de a se apuca de sport în urmă cu aproape șase ani.

Născută și crescută în Africa de Sud, Hunt-Broersma a trăit în Anglia și Țările de Jos înainte de a se muta în Statele Unite. Piciorul i-a fost amputat după ce a fost diagnosticată cu sarcom Ewing — un tip rar de cancer care afectează oasele sau țesutul din jurul oaselor — în 2001.

„Nu am fost atletă înainte de a avea piciorul amputat”, spune ea pentru CNN Sport, „Credeam că alergătorii sunt nebuni… Dar am devenit treptat  dependentă de asta”, potrivit CNN.

Femeia care a alergat 104 maratoane în 104 zile consecutive

Hunt-Broersma, în vârstă de 46 de ani, tocmai a terminat de alergat 104 maratoane în 104 zile consecutive între ianuarie și aprilie. Ea a început provocarea cu mai multe necunoscute — „Oare piciorul meu va fi capabil să reziste km?” — dar, pe măsură ce săptămânile treceau, ea s-a surprins din nou.

„Nu știam cum va reacționa corpul meu și doar mi-a arătat cât de puternic pot fi corpurile noastre”, spune Hunt-Broersma.

Atleta, recunoscută oficial de Guinness World Records

Provocarea a fost „90% mentală versus fizică”. Invocarea motivației de a ieși pe ușă în fiecare zi și de a alerga pe distanța de maraton a fost adesea cea mai mare bătălie.

BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol 😲
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Concurența pe străzile din Boston a fost unul dintre punctele maxime ale provocării, dar au fost și o mulțime de minime — și anume la 50 de maraton, când i-a trecut prin minte gândul de a renunța.

De la finalizarea celui de-al 104-lea maraton, Hunt-Broersma a început procesul de aplicare pentru ca isprava ei să fie recunoscută oficial de Guinness World Records, cu actualul record de 95 stabilit de americanca Alyssa Clark în 2020.

Ea a început cu alergări de cinci kilometri înainte de a progresa în curând prin distanțe — 10 km, semi-maratoane, maratoane și acum ultra-maratoane.
În prezent, ea se antrenează pentru a concura la Leadville 100 — o cursă de 160 de km în Leadville, Colorado, denumită “Race Across The Sky” — în august și Moab 240 — o cursă de 386 de km prin Utah. deșerturi, stânci și munți — în octombrie.

 

 

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?