Categorii: Știri Stiri externe

„Nu am văzut ce este mai rău”. Bill Gates lansează un avertiment șocant

Bill Gates, miliardarul fondator al Microsoft, a avertizat că lumea nu a văzut încă ce este mai rău din pandemia de Covid. Cofondatorul și filantropul Microsoft a spus că riscul ca o variantă mai virulentă să iasă la lumină este „cu mult peste 5%.„Nici nu am văzut ce e mai rău”, a spus el într-un interviu.

După mai bine de doi ani de Covid-19, mulți oameni își lasă garda jos. Dar pandemia nu s-a încheiat încă – și, avertizează Bill Gates, ar putea să mai urmeze ceea ce este mai rău. Miliardarul și filantropul din tehnologie a spus că nu vrea să pară pesimist, dar a avertizat că ar putea apărea o formă „și mai transmisivă și mai letală”.

El susține că șansa ca aceasta să se întâmple este „cu mult peste 5%”, ceea ce înseamnă că cel mai rău al pandemiei urmează să vină.

„Nu am văzut ce este mai rău”

„Suntem încă expuși riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi și mai transmisivă și chiar mai fatală. Nu este probabil, nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar este cu mult peste un risc de 5% ca această pandemie să nu am văzut nici măcar ce e mai rău.”

El a spus că suntem încă expuși riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi și mai transmisivă și chiar mai fatală și că sunt necesare urgent vaccinuri de lungă durată care blochează infecția.

Miliardarul a lansat un avertisment în 2015

Nu este prima dată când prezice așa ceva. El le-a spus milioanelor de urmăritori pe Twitter în decembrie 2021 să se pregătească pentru cel mai rău al pandemiei, după ce a avertizat în 2015 că lumea nu era pregătită pentru următoarea epidemie.

BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

El a avertizat pentru prima dată public în 2015 că „lumea nu era pregătită pentru următoarea pandemie inevitabilă” și că virușii, nu războiul, prezintă cel mai mare risc de „catastrofă globală”.

Gates a cerut, de asemenea, eforturi reînnoite și investiții sporite în supravegherea globală a virusului, care a fost întreruptă de un număr de țări din cauza scăderii cazurilor de Covid. Gates a publicat, de asemenea, o carte intitulată ”Cum să evitați următoarea pandemie”.

El a pledat pentru formarea unei echipe de experți internaționali, de la epidemiologi până la modelatori de computer, pentru a detecta amenințările globale pentru sănătate și pentru a îmbunătăți cooperarea internațională. Potrivit acestuia, aceasta ar costa în jur de 1 miliard de dolari și ar fi gestionată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit raportului.

În mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina, Gates i-a îndemnat pe liderii mondiali să nu piardă din vedere criza de sănătate. El a pledat pentru investiții sporite pentru a preveni viitoarele pandemii. El a susținut, de asemenea, că există o nevoie urgentă de vaccinuri de lungă durată care să prevină infecția, subliniind că actuala pandemie rămâne o amenințare.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?