Categorii: Știri Stiri externe

„Nu am văzut ce este mai rău”. Bill Gates lansează un avertiment șocant

Bill Gates, miliardarul fondator al Microsoft, a avertizat că lumea nu a văzut încă ce este mai rău din pandemia de Covid. Cofondatorul și filantropul Microsoft a spus că riscul ca o variantă mai virulentă să iasă la lumină este „cu mult peste 5%.„Nici nu am văzut ce e mai rău”, a spus el într-un interviu.

După mai bine de doi ani de Covid-19, mulți oameni își lasă garda jos. Dar pandemia nu s-a încheiat încă – și, avertizează Bill Gates, ar putea să mai urmeze ceea ce este mai rău. Miliardarul și filantropul din tehnologie a spus că nu vrea să pară pesimist, dar a avertizat că ar putea apărea o formă „și mai transmisivă și mai letală”.

El susține că șansa ca aceasta să se întâmple este „cu mult peste 5%”, ceea ce înseamnă că cel mai rău al pandemiei urmează să vină.

„Nu am văzut ce este mai rău”

„Suntem încă expuși riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi și mai transmisivă și chiar mai fatală. Nu este probabil, nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar este cu mult peste un risc de 5% ca această pandemie să nu am văzut nici măcar ce e mai rău.”

El a spus că suntem încă expuși riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi și mai transmisivă și chiar mai fatală și că sunt necesare urgent vaccinuri de lungă durată care blochează infecția.

Miliardarul a lansat un avertisment în 2015

Nu este prima dată când prezice așa ceva. El le-a spus milioanelor de urmăritori pe Twitter în decembrie 2021 să se pregătească pentru cel mai rău al pandemiei, după ce a avertizat în 2015 că lumea nu era pregătită pentru următoarea epidemie.

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

El a avertizat pentru prima dată public în 2015 că „lumea nu era pregătită pentru următoarea pandemie inevitabilă” și că virușii, nu războiul, prezintă cel mai mare risc de „catastrofă globală”.

Gates a cerut, de asemenea, eforturi reînnoite și investiții sporite în supravegherea globală a virusului, care a fost întreruptă de un număr de țări din cauza scăderii cazurilor de Covid. Gates a publicat, de asemenea, o carte intitulată ”Cum să evitați următoarea pandemie”.

El a pledat pentru formarea unei echipe de experți internaționali, de la epidemiologi până la modelatori de computer, pentru a detecta amenințările globale pentru sănătate și pentru a îmbunătăți cooperarea internațională. Potrivit acestuia, aceasta ar costa în jur de 1 miliard de dolari și ar fi gestionată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit raportului.

În mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina, Gates i-a îndemnat pe liderii mondiali să nu piardă din vedere criza de sănătate. El a pledat pentru investiții sporite pentru a preveni viitoarele pandemii. El a susținut, de asemenea, că există o nevoie urgentă de vaccinuri de lungă durată care să prevină infecția, subliniind că actuala pandemie rămâne o amenințare.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat