Categorii: Știri Stiri externe Viral

“Moartea va fi opțională”. Un cercetător consideră că oricine va ajunge până în 2030 ar putea să nu moară niciodată

Dr. Jose Cordeiro a dezvăluit câteva planuri nebunești la Dubai Future Forum, inclusiv o viziune a umanității în care oamenii sunt invincibili, deoarece oamenii de știință sunt “foarte aproape de a rezolva” problema morții. “Suntem foarte aproape de a ne da seama de acest lucru. Îmbătrânirea este o problemă tehnică pe care o înțelegem și pe care, probabil, o putem inversa.”

Oamenii ar putea în curând să trăiască veșnic, deoarece îmbătrânirea este “o problemă tehnică” care poate fi “probabil inversată”, susține un om de știință.

Deși perspectiva pare foarte îndepărtată, Dr. Jose Cordeiro consideră că oricine va ajunge până în 2030 ar putea să nu moară niciodată, deoarece tehnologia va fi  avansată, transmite dailystar.co.uk.

“Moartea va fi opțională”

Futuristul a participat la Dubai Future Forum pentru a discuta despre viziunea sa optimistă, declarând pentru The National: “Eu personal nu plănuiesc să mor.

“Este o probabilitate că oamenii vor putea trăi în curând pentru totdeauna, mai degrabă decât o posibilitate”.

“Ne-am obișnuit cu ideea că vom muri cu toții”

“Suntem foarte aproape de a ne da seama de acest lucru. Îmbătrânirea este o problemă tehnică pe care o înțelegem și pe care, probabil, o putem inversa.”
Savanții spun că, odată ce vor fi depășit punctul de “viteză de evadare a longevității” – ceea ce înseamnă că speranța de viață crește mai repede decât rata de îmbătrânire a oamenilor – oamenii vor deveni invincibili.

În timp ce speranța de viață a crescut dramatic în epoca modernă datorită salturilor medicale uriașe și unei mai bune cunoașteri a obiceiurilor periculoase, Cordeiro crede că următoarea etapă în ceea ce privește trăirea mai mult timp este o luptă cu ingineria.

Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu Bădălău
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Oamenii de știință studiază în prezent o meduză nemuritoare, cunoscută sub numele de Turritopsis dohrnii, care poate reapărea într-un corp nou după 36 de ore de la deteriorarea fizică sau înfometare.

El a explicat: “Studiem de ce există anumite forme de viață care nu îmbătrânesc. Acum că putem studia meduzele nemuritoare, vom descoperi lucruri foarte rapid… Înainte nu puteam să zburăm, dar acum am reușit să mergem chiar și pe Lună.”

 

Deși futuristul speră că se pot face progrese din punct de vedere științific, el a recunoscut că ar putea fi nevoie de multă adaptare mentală pentru a putea face față cunoștinței că putem trăi veșnic.

Cordeiro a spus: “Există probleme mentale care trebuie rezolvate, deoarece ne-am obișnuit cu ideea că vom muri cu toții, încă de la începutul umanității. Dar nu trebuie să mai fie așa”.

FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important