Categorii: Știri Stiri externe

Militari ucraineni încarcă cadavrele soldaților ruși în vagoane frigorifice. „Intrăm într-o nouă a războiului”

Cadavrele soldaților ruși uciși în Ucraina au fost aduse într-o curte feroviară din afara Kievului și  încărcate într-un tren frigorific, așteptând momentul să fie trimise înapoi familiilor lor. „În acest tren frigorific sunt păstrate câteva sute dintre cadavrele ocupanților ruși”, a declarat Lyamzin, ofițerul șef de legătură civilo-militar.

Autoritățile militare ucrainene au încărcat cadavrele soldaților ruși pe care le-au adunat după luptele de la Kiev din regiunea Cernihiv în vagoane frigorifice.

„Majoritatea dintre ei au fost aduși din regiunea Kiev, sunt unii din regiunea Cernihiv și din alte regiuni”, a declarat Volodymyr Lyamzin, ofițerul șef de legătură civilo-militar, pentru Reuters.

Ucraina este pregatită să returneze morții în Rusia

Volodymyr Liamzin, șeful serviciului de cooperare civilo-militară, a declarat că țara sa acționează în conformitate cu dreptul internațional și este gata să returneze morții în Rusia.

„Conform normelor dreptului umanitar internațional,  părțile trebuie să returneze cadavrele militarilor unei alte țări. Ucraina este pregătită să returneze corpurile agresorului”, a declarat el.

”Sunt păstrate câteva sute dintre cadavrele ocupanților ruși”

El a spus că trenurile frigorifice staționate în alte regiuni din Ucraina sunt folosite în același scop sumbru.

„În acest tren frigorific sunt păstrate câteva sute dintre cadavrele ocupanților ruși. Cele mai multe dintre ele au fost aduse din regiunea Kiev, mai sunt câteva din regiunea Cernihov, dar și din alte câteva regiuni”, a declarat Lyamzin.

Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Deși nu au existat estimări fiabile ale amplorii pierderilor Rusiei, scena filmată de Reuters a oferit un gust amar al prețului pe care îl plătește președintele rus Vladimir Putin de la ordonarea invaziei Ucrainei pe 24 februarie.

Cu o zi mai devreme, armata ucraineană a lansat fotografii cu rămășițele  abandonate ale rușilor.

„Intrăm într-o nouă fază lungă a războiului”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, într-o postare pe Facebook, prezicând „săptămâni extrem de grele când Ucraina va fi în mare parte singură împotriva unui „agresor înfuriat”.

Moscova numește invadarea Ucrainei o „operație militară specială” de demilitarizare a unui vecin care îi amenință securitatea. Ucraina neagă că reprezintă o amenințare și spune că Rusia poartă un război de agresiune care a ucis mii de civili, a dezrădăcinat alți milioane și a distrus orașe și orașe de când a început conflictul la sfârșitul lunii februarie.

 

 

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?