Categorii: Știri

Mii de oamenii au participat la Pelerinajul de Florii. Numărul participanților a fost mai mare decât în 2019

Pelerinajul de Florii a adunat mii de credincioși, în Capitală. Totul a avut loc  sâmbătă, pentru prima dată după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de COVID-19. Mii de oameni s-au strâns pentru a primi ramuri de salcie sfințite.

Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor au organizat sâmbătă Pelerinajul de Florii, la care au participat mii de pelerini. Este primul pelerinaj organizat dupa ani grei de pandemie, in care au fost restrictii.

Pelerinajul a început la Mănăstirea Radu Vodă, iar pelerinii și preoții au plecat în marș către Catedrala Patriarhală.

Numărul participanților a fost mai mare decât în 2019

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a remarcat că numărul participanților a fost mai mare decât în 2019.

„Iată că, după doi ani de pandemie, când am trăit în izolare și am arătat iubire față de semeni ținându-i la distanță, Dumnezeu ne-a învrednicit să reluăm tradiția Pelerinajului în ajunul Intrării Domnului în Ierusalim”, le-a spus Patriarhul Daniel oamenilor prezenți sâmbătă seară pe Dealul Mitropoliei.

Cristi Tănase a scăpat de sub control! Acum s-a aflat ce i-a făcut soției și copilului său. Scene de groază
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit o avere în locuințele lor

Liturghia de Florii, pe Dealul Patriarhiei

Duminică va avea loc și Liturghia de Florii tot pe Dealul Patriarhiei și în toate bisericile din țară, când se vor sfinți din nou ramuri de salcie, iar de săptămâna viitoare creștinii ortodocși intră în Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor Mântuitorului.
Credincioșii duc la biserică crenguțe de salcie pentru a fi sfințite de preot, obicei care amintește de momentul în care Iisus Hristos a fost primit de mulțimea care avea crenguțe de măslin în mâini. Tradiția spune că aceste crenguțe trebuie duse acasă și puse într-un loc curat, de preferat la icoane, pentru a proteja casă și gospodăria de rele.

Preoții spun că după ce se usucă, aceste crenguțe ar trebui arse sau îngropate în pământ.

Intrarea Domnului în Ierusalim

Intrarea Domnului în Ierusalim este sărbătorită în Duminica dinaintea Învierii Domnului. Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim este unul din cele 12 praznice împărătești ale Bisericii Ortodoxe, care are loc în duminica dinaintea Învierii Domnului (a Sfintelor Paști), această zi fiind cunoscută și sub numele de Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor.

Sărbătoarea creştină celebrează, în ultima duminică dinaintea Paştelui, intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim,  singurul moment din viaţa Sa în care a acceptat să fie aclamat precum un împărat.

FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice „regele mezelurilor” de relație
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?