Categorii: Știri Stiri Romania

VIDEO / Mărturiile șocante ale unui pacient internat la ‘Matei Balș’! A povestit clipele de groază de după incendiu

Un pacient care era internat în alt pavilion la Institutul „Matei Balș” din Capitală a povestit clipe de groază prin care a trecut în momentul izbucnirii incendiului la pavilionul de la parter.

În plus, bărbatul a surprins primele momente ale exploziei după incendiul devastator de vineri dimineață, 29 ianuarie. El a precizat pentru DIGI24 că imediat ce flăcările au izbucnit s-a auzit și o explozie.

Mărturiile șocante ale unui bărbat internat la ‘Matei Balș’

‘A fost o explozie fără multe flăcări, o lumină puternică, ca un flash. Prima dată am auzit câteva voci în curte, vă dați seama că în liniștea de la ora 4.45 dimineața mi-au atras atenția. Am văzut câteva cadre medicale în curte, 6-7 persoane.

Imediat a venit o mașină de poliție, ei au ajuns primii la fața locului, priveau la una dintre ferestre și a avut loc explozia. Ce vedeți acum sunt primele mașini care au ajuns la locul intervenției, după momentul exploziei. Aceste imagini sunt la 3-4 minute după ce s-a auzit explozia’, a povestit Florin, bărbatul care a filmat imaginile cu incendiul, la Digi24.

Bărbatul se afla de 18 zile internat la Institutul „Matei Balș”. El a mai spus că toate cadrele medicale le-au acordat ajutorul imediat.

‘În scurt timp au venit cadrele medicale de aici, au intrat în fiecare salon, ne-au explicat că e o problemă, ne-au reconfortat, lucru admirabil din partea lor’, a mai spus pacientul, într-o intervenție telefonică.

Cinci persoane au murit arse de vii

Din păcate, în urma incendiului de la ‘Matei Balș’ și-au pierdut viața cinci persoane. Ultima victimă a fost găsită în baie, carbonizată.

Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Toate cadrele medicale care erau de gardă în pavilionul unde a izbucnit incendiul de la Institutului „Matei Balș”, soldat cu 5 morți, au fost chemate la audieri.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a mărturisit că nu au fost probleme cu căldura la ‘Matei Balș’.

‘Încep prin a exprima condoleanțe pentru familiile victimelor. Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales să fim responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale și trebuie pentru asta să facem investiții.

Am avut o discuție cu majoritatea din Consiliu și am decis ca în bugetul din 2021 să facem un audit al instalațiilor termice și să includem bani pentru intervenții.

Spitalele noastre sunt gata să ofere oricefel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Balș. Nu este o problemă cu spațiile libere în spitale.

Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul. În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur’, a declarat primarul general al Capitalei, scrie DIGI24.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?