Categorii: Politica Știri Stiri externe Viral

Jurnalista rusă de televiziune Marina Ovsianikova a fugit din arestul la domiciliu. “Mă consider complet nevinovată”

Jurnalista de televiziune de origine rusă Marina Ovsyannikova, devenită celebră după ce a protestat în direct la televiziune împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina, a confirmat că a fugit din arestul la domiciliu, la care a fost condamnată sub acuzaţia că a răspândit ştiri false.

“Mă consider complet nevinovată și, din moment ce statul nostru refuză să-și respecte propriile legi, refuz să mă supun măsurii de constrângere impuse asupra mea începând cu 30 septembrie 2022”, a declarat ea pe Telegram.

Avocatul ei a declarat că ea trebuia să se prezinte la o audiere la ora 10:00, ora Moscovei, la un tribunal districtual din Moscova, dar că anchetatorii nu au reușit să stabilească unde se află, potrivit New York Post.

Femeia riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare

Ovsyannikova, în vârstă de 44 de ani, a primit două luni de arest la domiciliu în luna august, din cauza unui protest din iulie, când a stat pe digul  unui râu din Kremlin și a afișat un poster în care îl numea pe președintele Vladimir Putin un criminal, iar pe soldații săi fasciști.

Ea riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de acuzația de răspândire de știri false.

Jurnalista a fugit cu fiica sa de 11 ani şi că nu se ştie unde s-a ascuns

Arestul ei la domiciliu trebuia să dureze până la 9 octombrie, dar postul de știri de stat Russia Today a raportat sâmbătă că aceasta a fugit împreună cu fiica ei de 11 ani și că nu se știe unde se află.

Modul în care a plecat și unde s-a dus este încă neclar, dar luni, numele ei a putut fi văzut pe lista online a Ministerului de Interne a fugarilor din justiție, însoțit de o fotografie.

Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah Carey și Andrea Bocelli au întreținut atmosfera...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare

După declanșarea invaziei în Ucraina, Marina Ovsiannikova a întrerupt jurnalul televiziunii unde lucra ca jurnalist de peste 20 de ani, ținând în mână un afiș pe care scria „nu credeți în propagandă”. Pentru acest gest a fost reținută și a primit o amendă, după care a părăsit țara pentru a lucra la Die Welt.

În iulie, ea s-a întors în Rusia pentru a putea păstra custodia copiilor săi minori, custodie pe care și-o dispută cu fostul său soț. Ea a continuat să critice Kremlinul, înainte de a fi reținută și inculpată pentru „difuzare de informații false” despre armată. Astfel, în august, ea a primit o condamnare la două luni de arest la domiciliu în urma unui protest din iulie, când a stat pe digul unui râu vizavi de Kremlin şi a afişat un poster pe care era scris că preşedintele Vladimir Putin este un criminal, iar soldaţii săi sunt fascişti.

Rusia a adoptat noi legi împotriva discreditării sau distribuirii de “informații false în mod deliberat” despre forțele armate la 4 martie, la opt zile după invadarea Ucrainei.

 

FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după numeroasele operații estetice! Caută tinerețea veșnică și...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar...
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?