În perioada de iarnă, imunitatea scade și multe persoane se simt lipsite de energie. Dieta de mai jos te ajută nu doar să slăbești, ci și să îți recapeți sănătatea și vitalitatea.
Sezonul rece vine cu mai puține fructe și legume proaspete, iar această schimbare în alimentație poate aduce probleme. Specialiștii recomandă să ai grijă ce mănânci în perioada iernii, pentru că altfel este ușor să acumulezi kilograme până la venirea primăverii.
În general, o dietă de iarnă presupune porții mai mică de mâncare, în special la cină, scrie Click pentru femei. Folosește condimente pentru a simți sațietatea mai repede și savurează mâncăruri și băuturi calde.
Iată mai jos meniul pentru o săptămână pe care îl presupune dieta de iarnă cea mai populară:
Luni
Mic-dejun
Lapte sau iaurt degresat cu cereal integrale
Gustare
O pară şi câteva migdale
Prânz
Orez cu legume şi pui la cuptor
Gustare
O gutuie
Cină
Carne de curcan la cuptor cu ciuperci şi spanac
Marţi
Mic-dejun
Brânză de vaci sau iaurt degresat cu fructe sau cu fulgi de ovăz.
Gustare
Câteva prune.
Prânz
Supă de varză.
Gustare
Un iaurt mic.
Cină
Peşte şi sfeclă preparate la aburi sau la grătar.
Miercuri
Mic-dejun
Un bol de lapte cu cereale integrale.
Gustare
Două mere.
Prânz
Ruladă de curcan cu salată de legume.
Supă de pui
Gustare
Un iaurt.
Cină
Supă cremă de legume.
Joi
Mic-dejun
Iaurt cu mei sau hrişcă fierte în apă timp de 20 de minute şi o linguriţă de miere.
Gustare
3-4 mandarine mici sau o portocală.
Prânz
Carne de pui la grătar cu broccoli.
Gustare
Un ciorchine de struguri.
Cină
Budincă cu mere,fructe uscate şi brânză de vaci.
Vineri
Mic-dejun
Brânză de vaci cu seminţe şi tărâţe de ovăz.
Gustare
O gutuie sau două mere potrivite.
Prânz
Peşte la aburi cu ghimbir şi orez
Gustare
Un iaurt mic degresat.
Cină
Salată cu piept de pui cu legume (ardei,ceapă,roşii cherry)
Sâmbătă
Mic-dejun
Lapte cu musli şi fructe.
Gustare
Două portocale.
Prânz
Sărmăluţe de post în foi de viţă.
Gustare
Un iaurt mic.
Cină
Supă cu carne de curcan.
Duminică
Mic-dejun
Quinoa fiert în lapte (o măsură de quinoa şi două de lapte),o linguriţă de miere şi fructe.
Gustare
Două pere şi două nuci.
Prânz
Pui la cuptor cu legume la alegere.
Gustare
Un ciorchine de strugure.
Cină
Salată de ton cu roşii cherry şi ceapă.