Categorii: Știri

Dezastru pentru România! Anunț oficial despre moneda noastră

O analiză realizată de Reuters a scos la iveală detalii deloc îmbucurătoare pentru România. Situația monedei noastre este una delicată, iar experții din domeniul financiar sunt foarte îngrijorați.

Leul a ajuns, în ultimul an, cea mai slabă monedă din zona centrală și de est a Europei.

Principalele monede din regiune se vor aprecia ușor față de euro anul viitor, pentru că băncile centrale vor menține rate stabile ale dobânzilor, diferite de politicile comunicate de Rezerva Federală a SUA și de Banca Central Europeană.

Analiștii estimează că leul se va deprecia ușor, de la 4,725 la 4,81 lei pentru un euro. Moneda românească a înregistrat cea mai slabă performanţă din regiune, din cauza politicilor fiscale lipsite de predictibilitate și a creșterii dezechilibrelor economice, consideră analiștii de la Reuters.

Simona Halep iubește din nou! Primele imagini cu bărbatul care l-a înlocuit pe Toni Iuruc. „Tu și eu, este dragoste pe viață”
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare

„Când te confrunţi cu adâncirea deficitului public şi a celui de cont curent, în pofida îmbunătăţirii evoluţiei activelor riscante pe plan global, încă ne aşteptăm ca moneda României să aibă o evoluţie mai puţin performantă. În principiu, leul este mai slab decât alte valute din CEE”, a declarat Ciprian Dascălu, economist șef la ING România, pentru Agerpres.

Deficitul bugetar al României s-a adâncit la 1,4% din PIB în primele cinci luni din 2019, iar timp ce deficitul de cont curent s-a adâncit cu 38,5%, la 2,31 miliarde de euro, în perioada ianuarie-aprilie 2019.

FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după numeroasele operații estetice! Caută tinerețea veșnică și...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar...
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?