Anul acesta, România nu a reușit să se califice în finala Eurovision 2021. Reprezentanta noastră, Roxen, cu piesa “Amnesia”, nu a primit voturile necesare calificării în marea finală de pe 22 mai.
Despre eșecul României la Eurovision a comentat și Dan Bittman în emisiunea lui Cristi Brancu, de la PRIMA TV. Solistul este de părere că țara noastră nu avea cum se califice în finală, pentru că nu suntem favorizați.
“Dacă mă întrebați exact ieri care sunt țările care merg la Eurovision puteam să vi le spun. Am văzut Ucraina, am zis sigur se duce. Israel și Malta. Acestea sunt țările tradiționale. Noi nu suntem pe lista. Eu zic să nu mai plătim prostia aia de taxă și să nu ne mai ducem pentru că nu e bine. E o tâmpenie, nu vom mai ajunge acolo, mai ales cu regulile acestea. Pun pariu în emisiune că 5 ani de acum înainte România nu mai scapă în finală. E mai bine să fii realist”, a declarat Bittman la emisiunea Exclusiv VIP, de la Prima TV.
Paula Seling a participat la Eurovision în 2010, când a obținut o clasare pe locul al treilea , la Oslo, cu piesa „Playing with Fire” și în 2014, cu melodia „Miracle” – când s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea
„În 2010, când a mers la Eurovision, Radu (n.r. Radu Bucura, soțul Paulei Seling), s-a gândit cum să reprezinte mai bine „Playing with Fire”, printr-un pian cu două capete, care a devenit practic emblemă. Strategia a fost atât de bine gândită, încât tuturor le-a rămas în minte pianul transparent cu două capete. Să fii artist la Eurovision este o poziție care trebuie gestionată din mai multe perspective. Oamenii întrebau entuziasmați: De unde sunteți? Răspundeam: din România și imediat vedeam cum se schimba percepția.
Unii știau ceva despre România… mai mult de „Dracula” și de „Castelul Bran”. Eurovision a fost pentru mine un fel de revelație. Atunci am întâlnit „hater-ii” de pe reţelele de socializare. Îmi scriau foarte mulți, doar din dorința de a desființa. Știi ce am făcut? Am închis calculatorul… Am ieșit de pe net și am rugat un prieten să se ocupă de rețelele de socializare pentru că fanii trebuiau ținuți la curent. Noi ne-am concentrat pe ceea ce aveam de făcut. Eu aveam o partitură foarte grea la „Playing with Fire”, pe la mijlocul melodiei urcam, urcam… până la o notă foarte înaltă în octava a treia. E foarte greu să cânți nota respectivă dacă ești obosit sau sub presiunea live-ului. A trebuit să mă pregătesc foarte serios, în fiecare zi mergeam la doamna Gabriela Duțescu, terapeutul meu vocal. Toate astea au făcut parte din pregătire. Am anulat orice nu era important din program și timp de două luni m-am pregătit ca pentru o competiție olimpică”, a povestit Paula Seling, citată de tvmania.ro.