Marți, 30 iunie, s-au afișat rezultatele la Bacalaureat 2020, la avizierele liceelor și pe edu.ro cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.
Anul acesta, fiecare absolvent al clasei a 12-a a primit un cod specific pentru a-și vedea notele, în dreptul lui. Conform edu.ro, au fost 232 de medii de 10, cel mai mare număr de medii maxime obținute la Bacalaureat din ultimii 17 ani.
În schimb, cei care nu au fost mulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2020 pot depune contestație tot marți, 30 iunie, între orele 16:00 și 20:00, dar și pe 1 iulie, între orele 8:00 și 12:00.
Cum se face o contestație la bacalaureat. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Descarcă modelul online PDF, AICI.
‘Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.
Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen’, potrivit Ministerului Educației.
În plus, contestațiile la Bacalaureat pot fi depuse și în format fizic, ca în anii anteriori. Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 vor fi afișate pe 5 iulie, după contestații.