Dacă vrei să folosești doar ingrediente naturale pentru masa de sărbători, există numeroase variante care te ajută să vopsești ouăle.
Cea mai intensă culoare o poți obține cu ajutorul unui ingredient pe care, de obicei, îl arunci. Este vorba despre cojile de ceapă, galbenă și roșie.
Pentru o nuanță armonioasă, poți amesteca ¾ coji de ceapă roșie și ¼ coji de ceapă galbenă. Ouăle se fierb direct în apa în care le colorezi.
Timp de preparare
10 minute
Timp de gătire
10 minute
Porții: 20 de oua vopsite
Ingrediente
Pune 3 litri de apă rece într-o oală, adaugă cojile de ceapă și fierbe-le cu capac o oră. Strecoară lichidul obținut și lasă-l puțin deoparte.
Spală ouăle și pune-le într-o oală. Toarnă peste ele lichidul din cojile de ceapă, adaugă o linguriță de sare și lasă totul 10 minute la fiert. Se scot ouăle, se pun într-un cofraj și când se usucă se ung cu ulei sau cu slănină, pentru un luciu frumos.
Sursă: Savori Urbane