De fiecare Paște foarte multe persoane mănâncă ciorbă de miel tradițională. Iată ce ingrediente nu trebuie să lipsească din rețetă și cum se gătește acest preparat.
Ciorba de miel tradițional românească este plină de bucățele fragede de carne de miel și de zarzavaturi și legume, iar la final se servește cu leuștean proaspăt.
Timp de preparare
20 minute
Timp de gătire
60 minute
Porții: 12-14 porții de borș de miel
Ingrediente
Oasele și bucățile de carne se pun într-o oală mare, se acoperă cu apă, se adaugă sare și se lasă la fiert cel puțin 30 de minute.
Zarzavaturile se rad pe răzătoarea mare, dar poți păstra un morcov pe care să îl tai rondele. Zarzavatul se călește la foc mic, cu capac, 4-5 minute, apoi se adaugă în oala în care fierbe carnea. După ce fierbe la foc mediu 30 de minute, poți testa carnea cu o furculiță și o poți scoate.
Ceapa, cartofii, ardeiul roșu se taie și se adaugă alături de restul ingredientelor și se lasă totul la fiert încă 15-20 de minute.
O jumătate de litru de borș de casă se duce până la fierbere, pentru a elimina orice bacterii rămase după fermentație, și se toarnă peste ciorbă, apoi se stinge focul. Toacă puțin leuștean și presără-l deasupra. Poftă bună!
Sursă: Savori Urbane