Categorii: Știri

Chec de post cu apă minerală. Cea mai simplă rețetă de chec de post

 Checul de post este un deșert simplu, economic, la îndemână oricui. Este un desert potrivit pentru Postul Crăciunului, atunci când ai chef să mănânci ceva gustos. Fără ouă, fără lapte, acesta este un chec frumos și gustos. Ingredientul cheie în cazul acestui chec este apă minerală.  

Checul de post este un desert simplu. Rețeta de chec de post rapidă și ușor de făcut, cu ingrediente simple și ieftine.

Spor la gătit!

Ingrediente

  • 250 ml apă minerală
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 500 g făină
  • 10 g praf copt
  • coajă lămâie
  • coajă portocală
  • 3 linguri gem caise
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se pune într-un bol apă minerală, uleiul și zahărul și se amestecă ca să se dizolve zahărul.

Vedeta care l-a căutat pe Mircea Diaconu de mai multe ori, înainte să moară: „Nu înțelegeam de ce nu răspunde”
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu

Se adăugă făînă și praful de copt și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă coajă de lămâie și de portocală. Ulterior, se adaugă gemul și se amestcă.

Un sfert din compoziție se dă la deoparte și se toarnă compoziția rămasă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se folosește o tavă de cozonac.

Se coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Se introduce o scobitoare, dacă rămâne aluat pe scobitoare atunci mai trebuie copt, dacă scobitoarea rămâne curată, atunci checul este gata.


„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi...
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?