Checul de post este un deșert simplu, economic, la îndemână oricui. Este un desert potrivit pentru Postul Crăciunului, atunci când ai chef să mănânci ceva gustos. Fără ouă, fără lapte, acesta este un chec frumos și gustos. Ingredientul cheie în cazul acestui chec este apă minerală.
Checul de post este un desert simplu. Rețeta de chec de post rapidă și ușor de făcut, cu ingrediente simple și ieftine.
Spor la gătit!
Se pune într-un bol apă minerală, uleiul și zahărul și se amestecă ca să se dizolve zahărul.
Se adăugă făînă și praful de copt și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă coajă de lămâie și de portocală. Ulterior, se adaugă gemul și se amestcă.
Un sfert din compoziție se dă la deoparte și se toarnă compoziția rămasă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se folosește o tavă de cozonac.
Se coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Se introduce o scobitoare, dacă rămâne aluat pe scobitoare atunci mai trebuie copt, dacă scobitoarea rămâne curată, atunci checul este gata.