Sumatra Susuphan din Thailanda suferă de hipertricoză, altfel cunoscut sub numele de sindrom Ambras. Este o tulburare care provoacă apariția excesului de păr pe tot corpul, inclusiv pe față, motiv pentru care este cunoscut și sub denumirea de „sindromul vârcolacului”. După cum se menționează în profilul Cartei Recordurilor, doar 50 de astfel de cazuri au fost înregistrate încă din Evul Mediu.
În 2010, adolescenta a fost înscrisă în Cartea Recordurilor Guinness după ce părul ia fost măsurat după method de evaluare a hirsutismului – scara Ferriman Gallwey.
Povestea ei arată că, în ciuda bolii, care nu numai că șochează, dar ar putea fi un stigmat, Sumatra se descurcă foarte bine. În 2018, lumea a fost informată că fata nu numai că s-a căsătorit, ci și-a și bărbierit părul.
După cum a spus tatăl fetei presei locale la acea vreme, fiica lui și-a bărbierit în mod regulat corpul, deoarece nici măcar tratamentul cu laser nu ia oprit complet creșterea părului.
Pe lângă o adolescentă din Thailanda, una dintre cele mai cunoscute persoane afectate de acest sindrom a fost Julia Pastrana, care a trăit în secolul al XIX-lea, care, datorită părului ei luxuriant, a stârnit senzație în timpul vieții și – ca atracție – a fost prezentate în multe țări din Europa la acea vreme. Părul combinat cu un nas mare și gura largă a făcut ca ea să fie numită fiica omului și a maimuței.
În 1860, o femeie a născut un fiu care avea și păr pe tot corpul. Băiatul a murit însă la scurt timp după ce a născut, iar mama sa a murit la câteva zile după ce s-a născut. Soțul ei, însă, a decis să mumifice și să îndese trupul atât al Juliei, cât și al bebelușului. Continuându-și turul, le-a arătat în vitrine de sticlă. După moartea sa, mumiile iau mâinile, iar Pastrana a fost în sfârșit îngropată în Mexicul ei natal în 2013.