Categorii: Știri Stiri externe

Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 65 de ani. Animalul a savurat un tort cu fructe de pădure de ziua de naștere

Fatou, o gorilă vestică de câmpie despre care se crede că este cea mai bătrână din lume, tocmai și-a sărbătorit 65 de ani la Grădina Zoologică din Berlin. Angajații grădinii zoologice i-au făcut și o surpriză pe măsură.

Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 65 de ani de viață. Animalul a avut parte și de o surpriză pe măsură.

„Doamna noastră Gorilă sărbătorește astăzi cea de-a 65-a aniversare, făcând-o cea mai bătrână gorilă din lume”, a scris grădina zoologică pe Instagram.

Uriașul animal a savurat un tort decorat cu fructe de pădure

Cu această ocazie specială, reprezentații grădinii zoologice i-au făcut un tort aniversar pe care scria vârsta acesteia și au postat imaginile și un videoclip pe pagina de Instagram a grădinii.

“Totul de ziua traditionala nu putea lipsi nici anul acesta. Masa de ziua de nastere este intotdeauna ceva cu totul special pentru Fatou”, a transmis gradina zoologica.

Fotografiile incluse în postare îl înfățișau pe uriașul animal savurând un tort decorat cu fructe de pădure. Animalul a fost foarte fericit de surpriza de care a avut parte.

Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret, cunoscut doar de câțiva oameni
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Cum a ajuns Fatou la Berlin

Fatou a sosit la Berlin în 1959 prin ceea ce grădina zoologică le descrie drept „circumstanțe neobișnuite” într-un comunicat de presă de la împlinirea a 61 de ani.

Un marinar a folosit-o pe tânăra gorilă pentru a-și plăti taxa la o tavernă din Marsilia, Franța, după care a fost transportată prin Europa înainte de a fi cumpărată de grădina zoologică din Germania. Era estimat că avea doar doi ani la momentul sosirii.

În 2019, Fatou a fost numită „cea mai bătrână gorilă vie în captivitate” de  Cartea Recordurilor -Guinness World Records – după ce Trudy, o gorilă născută în 1956, a murit.

Fatou este unul dintre singurele animale de la Grădina Zoologică din Berlin născute în sălbăticie, potrivit comunicatului de presă. În captivitate, gorilele trăiesc de obicei până la 50 de ani, a remarcat  Cartea Recordurilor – Guinness World Records.

FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR