Categorii: Lifestyle Știri Stiri Romania Timp liber

Ce înseamnă, de fapt, Rusaliile. Cât de importantă este această sărbătoare

Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile) este sărbătorită întotdeauna, în calendarul creştin ortodox, la cincizeci de zile de la sărbătoarea Învierii Domnului (Sfintele Paşti). Evenimentul este sărbătoarea anuală a pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli.

Ce înseamnă, de fapt, Rusaliile. Anul acesta, Rusaliile vor pica pe data de 7 iunie. Sărbătoarea este foarte importantă pentru toți creștinii. Din cauza pandemiei de coronavirus, Rusaliile 2020 vor fi celebrate respectând restricțiile și distanțarea socială.

Rusaliile 2020. Sărbătoarea este importantă pentru creștini

Rusaliile au fost denumite după Rosalia, sărbătoarea romană a trandafirilor sau rozelor, peste care se suprapune sărbătoarea creștină, ce în vechime era închinată și strămoșilor, scrie crestinortodox.ro.

Sărbătoarea se mai numește și Cincizecimea sau Duminica Mare. În “Faptele Apostolilor” (cartea a V-a a Noului Testament), se spune că în ziua Cincizecimii iudaice ‘toți apostolii erau adunați la un loc și din cer, fără de veste, s-a făcut un vuiet ca de suflare de vânt ce vine repede și a umplut toată casa unde ședeau ei. Și li s-au arătat, împărțite, limbi ca de foc și au șezut pe fiecare dintre ei. Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi’. 

Ce înseamnă, de fapt, Rusaliile

Sfinţii Apostoli și Duhul Sfânt au fost trimiși în lume tuturor celor care cred în Hristos prin Tainele Bisericii care sunt săvârşite de către preoţi şi episcopi.

Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani

Conform Bibliei, Apostolul Petru a ținut o predică în urma căreia s-au botezat 3.000 de suflete. Cu toții au dezvoltat comunitatea creștină din Ierusalim (Fapte II, 41), nucleul Bisericii: propovăduirea Evangheliei, Sfintele Taine, harismele, diaconia.

De Rusalii, la biserică se duc ramuri de tei sau nuc, care se sfinţesc şi se împart credincioşilor, simbol al limbilor de foc coborâte peste Apostoli şi putere a Duhului Sfânt.

După ce vor fi sfințite, ramurile de nuc și tei se pun în casă, la icoane. Se spune că acestea au puterea de a alunga spiritele rele. În unele zone, pe lângă tei și nuc, credincioșii mai folosesc leuștean, usturoi și pelin.

De Rusalii, românii vor avea parte de o minivacanță, datorită celor două zile de Rusalii, pe 7 și 8 iunie, ce vor cădea duminică și luni.

FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?