Categorii: Știri Stiri externe Viral

Ce este Poliția Morală din Qatar și care sunt interdicțiile și sancțiunile

Această forță polițienească este formată din ofițeri sub acoperire, care au sarcina de a impune respectarea strictă a reglementărilor țării. Codurile de conduită, codurile vestimentare și comportamentul interzis în public din Qatar au atras atenția multor persoane din Occident, precum și a celor care au călătorit în țara din Orientul Mijlociu pentru Cupa Mondială.

Una dintre forțele de securitate însărcinate cu aplicarea acestor legi civice este așa-numita “Poliție a moralității” (Gasht-e-Ershad). Cunoscute și sub numele de patrule de orientare, acestea sunt o unitate a forțelor de securitate formată din ofițeri sub acoperire a căror sarcină este de a verifica dacă sunt respectate legile diferitelor coduri și comportamentele stabilite. Aceste coduri sunt guvernate de Shari’a, legea care guvernează viața publică și privată, în special în ceea ce privește moralitatea.

Pe scurt, este un cod de conduită care separă ceea ce este corect de ceea ce este greșit, în funcție de valorile sale. Există, de asemenea, reguli și comportamente derivate din sunna, adică din educația exemplară a profetului Mahomed, pe care musulmanii trebuie să le urmeze. Acestea variază de la cele obligatorii, cum ar fi rugăciunea de cinci ori pe zi, la cele descurajate (divorțul) și chiar interzise: minciuna, furtul sau consumul de alcool.

Care sunt interdicțiile și sancțiunile

Toate acestea se aplică bărbaților și femeilor din Qatar. Pe de altă parte, vizitatorii care au venit să urmărească Cupa Mondială trebuie să respecte o serie de reguli de comportament și de îmbrăcăminte pentru a se adapta rapid la obiceiurile și cultura țării. În ceea ce privește îmbrăcămintea, femeile sunt sfătuite să poarte haine care să le acopere umerii și genunchii și să poarte haine largi sau transparente. Bărbații nu au voie să poarte cămăși cu gât în V sau tricouri sau să aibă pieptul gol.

În ceea ce privește regulile de conviețuire, vizitatorii trebuie să folosească mâna dreaptă pentru a saluta și trebuie să își ducă mâna dreaptă la inimă pentru a saluta femeile. Printre alte reguli se numără evitarea manifestărilor publice de afecțiune și afecțiune, precum și interdicția de a fotografia clădiri oficiale sau rezidenți din Qatar, cu excepția cazului în care se solicită permisiunea.

Sancțiuni în caz de nerespectare

În cazul nerespectării normelor și regulilor de conduită stabilite, persoanele se confruntă cu diverse pedepse și sancțiuni. De exemplu, în cazul în care sunteți văzut consumând alcool pe drumurile publice, sancțiunea financiară ar putea fi de aproximativ trei mii de riali qatarezi, echivalentul a 806 euro, deși, în funcție de caz, ar putea fi aplicată și pedeapsa cu închisoarea.

Eduard, mezinul Adrianei Bahmuțeanu, ar fi accesat mai multe site-uri despre suicid! Protecția Copilului a intervenit de urgență
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică

Un eveniment similar consumului de droguri, deși, în acest caz, ar putea include deportarea persoanei în cauză în țara de origine. În plus, o amendă de 10.000 de riali qatarezi – 2.685 de euro – va fi aplicată celor care aruncă gunoiul pe jos. În cazul nerespectării codului vestimentar, atât bărbaților, cât și femeilor le-ar putea fi interzis accesul la orice tip de toaletă sau accesul în incintele, inclusiv pe stadioane.

Pe partea sentimentală, există sancțiuni diferite. Homosexualitatea se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani. Pedeapsa este de șase ani de închisoare și o amendă de 3.000 de riali (805 euro) pentru cei care fac gesturi obscene, spun sau cântă lucruri imorale în spații publice, așa cum prevede articolul 290 din codul penal qatarez. În fine, infidelitatea se pedepsește cu șapte ani de închisoare.

Iranul și controversa “poliției morale

Cu toate acestea, Qatar nu este singura țară care are o astfel de forță de poliție. Iranul este o altă țară din lumea arabă care are o poliție a moralității. În această țară, a devenit celebru în întreaga lume cazul lui Mahsa Amini, o femeie de 22 de ani care, potrivit guvernului iranian, a murit de un atac de cord după ce a fost arestată pentru “purtarea incorectă a vălului islamic”.

O versiune care este departe de ceea ce susțin numeroase asociații pentru drepturile omului, precum Hengaw și Haalvsh. Potrivit acestor asociații, Amini a fost supusă unei “bătăi brutale” de către autoritățile iraniene după ce a fost arestată, care a sfârșit prin a o ucide pe tânăra de 22 de ani. De fapt, mass-media, precum Iran International, a distribuit o scanare a craniului lui Amini. În acesta, s-a putut observa o fractură osoasă, o hemoragie și un edem cerebral.

FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
E legal să folosești anvelope de vară și de iarnă în același timp? Ce stabilește legea circulației